Co chystá Marvel po Avengers 2

Co chystá Marvel po Avengers 2 | Fandíme filmu
Ředitel Marvel Studios, Kevin Feige, se rozpovídal o Phase III - filmech, které přijdou po Avengers 2. Přislíbil Doctora Strange a mnoho dalšího.

Druhá fáze Marvel Cinematic Universe ještě ani pořádně nezačala (již brzy ji odstartuje Iron Man 3) a už teď Kevin Feige, ředitel Marvel Studios, mluví o fázi třetí, která bude následovat po Avengers 2. Už delší dobu jsme tušili, že jejím prvním filmem bude Ant-Man, nicméně teprve teď to Kevin Feige veřejně připustil a také definitivně potvrdil, že Ant-Man bude součástí dosavadní kontinuity, i když prý „tak trochu jiné části“ MCU. Daleko větším překvapením však bylo, když Feige připustil, že součástí Phase III bude i Doctor Strange!

 

Doctor Strange a magická část Marvelverse

Doktora jsme si představili v jedné ze starších novinek, takže jen ve stručnosti připomínáme, že se jedná o bývalého chirurga, ze kterého se po ztrátě kariéry a hledání sebe sama stane mocný čaroděj. Jedná se o asi nejznámější postavu magické části Marvelverse a studio si jeho prostřednictvím vyzkouší, jestli divák magii v komiksovkách vůbec snese, podobně, jako mají Guardians of The Galaxy otestovat divácký zájem o kosmickou část Marvelverse.

O Doktorovi se mluví už zhruba od roku 2008, pak se objevila zmínka o scénáři, nicméně od té doby je ticho po pěšině a můžeme se tak maximálně probírat nejrůznějšími drby. Nejvýživnější byla asi zpráva o tom, že by se Strange měl objevit už v Thorovi 2, a to dokonce jako poměrně důležitá postava, a že by ho měl hrát sám Viggo Mortensen. Nic z toho se nepotvrdilo. O něco pravděpodobnější je zmínka o tom, že Marvel najal teoretického fyzika Seana Carrolla, aby pro Doktorovu kouzelnou moc vymyslel smysluplná pravidla a omezení, aby byla pro diváky uvěřitelná a nedělala ze Strange neporazitelnou postavu, která je v  úzkých pouze proto, že to zrovna vyžaduje scénář. Carroll plnil podobnou úlohu už u prvního Thora.

 

Black Panther a street-level heroes

To ale není zdaleka všechno. Kevin Feige také uvedl, že Marvel vyvíjí celou řadu postav a Strange je „jednou z nich“. Koho dalšího tak můžeme čekat? Pojďme si společně zaspekulovat. Jako zdaleka nejpravděpodobnější se jeví Black Panther, o kterém se hovoří už delší dobu a především ho v řadě interview zmiňuje Stan Lee. Světoznámý autor těch nejpopulárnějších hrdinů nakladatelství Marvel už asi rok novinářům tvrdí, že se můžeme brzo těšit na Doctora Strange a Black Panthera a hle, Strange je potvrzený. Jedním z dalších vyvíjených hrdinů tak skutečně může být Black Panther.

Black Panther (podrobnosti o postavě najdete ve starším článku) patří mezi méně známé hrdiny, a především se řadí mezi tzv. „pouliční“ (street-level) superhrdiny, což je termín s lehce pejorativním nádechem, kterým jsou označováni hrdinové, kteří nevládnou božskými schopnostmi (jako Thor, Hulk či Iron Man), ale vesměs se jedná pouze o osoby „mírně vylepšené“. Nejčastějším příkladem takového street-level hrdiny bývá Spider-Man, v kontinuitě filmů od Marvelu by sem nejlépe spadali Captain America či Hawkeye. Ale abychom se někam dobrali, street-level heroes jsou dalším koutem Marvelverse, který Marvel doposud na filmovém plátně zatím neprozkoumal.

Jako první se divákům může představit právě zmiňovaný Black Panther, každou chvíli připomínaní Iron Fist či Luke Cage nebo by se Marvel mohl obrátit k již jednou použitým postavám. Nedávno Marvel Studios získala práva na Daredevila, před časem na Punishera a Bladea, z „vlastních“ hrdinů by mohla sólovku nadělit Hawkeyovi, Černé vdově či Falconovi (nová postava, která bude představena v Captainu Americovi 2), občas se mluvilo i samostatném filmu Nicka Furyho. Avšak u posledních čtyřech jmenovaných je nanejvýš pravděpodobné, že si je studio prozatím ponechá pouze jako hostující postavy ve filmech jiných hrdinů.

 

Prostor dostanou i staří známí

Dá se také předpokládat, že to s novými postavami nebude Marvel přehánět. Zatím to vypadá, že nám každý rok naservíruje dva filmy, přičemž doposud se soustředil především na ty vůbec nejznámější hrdiny (nejznámější členy Avengers). Je tedy vysoce pravděpodobné, že, kromě Doctora Strange už dostaneme pouze jednu až dvě nové postavy a zbytek budou sequely. Robertu Downeymu Jr. končí brzy smlouva, čili pokud se ho podaří znovu podepsat, bude si jej Marvel nejspíš šetřit hlavně na Avengers. Iron Man navíc už tři samostatné filmy měl. Na řadě jsou tak logicky Thor a Captain America, přičemž Chris Hemsworth i Chris Evans mají smlouvu hned na šest filmů, tudíž mohou vesele točit. A na stejný počet snímků se upsal i Mark Ruffalo, takže třeba se v budoucnu dočkáme vedle slibovaného televizního seriálu i dalšího samostatného Hulkova filmu. Joss Whedon předvedl, že dr. Banner může být s trochou snahy poměrně zajímavá postava, tak tedy proč ne.

 

Phase II

To všechno je samozřejmě vzdálená budoucnost, avšak Feige zmínil i něco málo o Phase II – tedy o filmech, které Avengers 2 budou předcházet. Jednotlivé snímky opět mají k dalším Avengers dláždit cestu a přípravy na „finále“ začínají už spolu s Iron Manem 3. Ten je sice možná zatím nejsamostatnějším dílem Starkovy trilogie a nemáme v něm čekat S.H.I.E.L.D. nebo cokoliv vesmírného, nicméně k důležité změně prý dojde především v Tonyho hlavě. V následujících filmech pak zřejmě můžeme čekat předzvěstí druhého srazu "nejmocnějších hrdinů světa" ještě víc. Co se samotných Avengers 2 týče, tak Joss Whedon napsal zatím první nástřel scénáře a podle Feigeho slov je v něm už teď „sedm momentů, které samy o sobě budou stát za cenu vstupného“. Víc ředitel Marvelu samozřejmě neprozradil, ale jakmile se dozvíme víc, budeme vás informovat. Prozatím se s námi v diskusi podělte o to, kterého dosud nepředstaveného hrdinu byste na filmovém plátně chtěli vidět vy!

Zdroje: MTV 1, MTV 2, io9, CNN, Screenrant, Scaddistrict, Slashfilm

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest