God Particle: Další film ze světa Cloverfieldu odhalen

God Particle: Další film ze světa Cloverfieldu odhalen | Fandíme filmu
Další záhadný sci-fi thriller z produkční dílny J.J. Abramse bude mít něco společného s oběma filmy Cloverfieldu.

J.J. Abrams, jeho produkční firma Bad Robot a partnerské studio Paramount pokračují v nečekaném odhalování filmů ze světa Cloverfield. O prvním Cloverfieldu (Monstrum) jsme až do premiéry nevěděli téměř nic, u toho druhého se dlouho vůbec nevědělo, že do série bude patřit. Podobnou taktiku Bad Robot nasadil také u God Particle. Snímek je připravovaný už od roku 2012, někdy začátkem letošního roku zřejmě bylo rozhodnuto, že se stane součástí světa Cloverfieldu a teď v srpnu a září byl snímek natočený.

Půjde o thriller, který se odehraje v uzavřeném prostoru vesmírné stanice, kde astronauti učiní děsivý objev, který „zpochybní všechno, co vědí o základech reality, zatímco zoufale bojují o přežití.“ Snímek je skvěle obsazený, role si rozdělili David Oyelowo (Selma), Gugu Mbatha-Raw (Jupiter vychází), Ziyi Zhang (Tygr a drak), Elizabeth Debicki (Velký Gatsby), Daniel Brühl (Rivalové) a Chris O’Dowd (seriál IT Crowd). Scénář napsal Oren Uziel (nový Mortal Kombat, 22 Jump Street). Režíruje nepříliš známý Julius Onah (The Girl is in Trouble).

Snímek byl opět realizován s nízkým rozpočtem, zhruba za 5-10 milionů dolarů a do světa Cloverfieldu bude znovu patřit jen volně. Obecně se v tuto chvíli počítá s tím, že všechny Cloverfield filmy budou samostatné příběhy, provázané jen okrajově. Už teď se chystají další. Jak God Particle souvisí s ostatními filmy? Pár vodítek bychom mít mohli:

Howard Stamble (John Goodman) z Ulice Cloverfield 10 měl něco společného se satelity a podle doprovodných materiálů pracoval ve společnosti Bold Futura. To je dodavatel společnosti Tagruato Corporation, která byla představena v doprovodných materiálech k prvnímu Cloverfieldu. Společnost vyráběla moderní technologie pro armádu a vesmírný výzkum. V prvním Cloverfieldu si jde na pozadí také povšimnout, že z nebe padá satelit. Společně s Ulicí Cloverfield 10 pak bylo zveřejněné záhadné vysílání z mezinárodní vesmírné stanice, které najdete na konci článku.

Co vy na to? Líbí se vám tenhle trend tajuplných filmů, o kterých se podrobnosti dozvíme až na poslední chvíli?

The Cloverfield Paradox

20.04.2018 | USA
Sci-Fi, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest