Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou

Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Už brzy máme čekat oznámení ohledně Portalu. K tomu si užijte vydařený krátký film ze světa Portalu.

Bad Robot, produkční společnost J.J. Abramse, pomaličku chystá filmy (nebo snad seriály) na motivy her Half-Life a Portal. Začátkem letošního roku Abrams uvedl, že byli najatí scenáristé, teď prozradil, že ti scenáristé jsou zapálení fanoušci her. Sám má obě dvě hry moc rád, a tak si užívá, když se může o světě Half-Life bavit s lidmi, kteří jej skutečně chápou a dokázali přijít se skutečně zajímavými nápady, na kterých se dá reálně stavět. Už příští týden se Bad Robot sejde se zástupci videoherní společnosti Valve, která obě značky vlastní a Abrams doufá, že už poměrně brzy nás čeká oficiální prohlášení ohledně Portalu!

V roce 2011 Dan Trachtenberg natočil vydařený kraťas Portal: No Escape, tak třeba se dočkáme nějaké Portal filmu právě od něj. Připomínáme, že Trachtenberg pro Bad Robot natočil letos uvedený (a dobře přijatý) thriller Ulice Cloverfield 10. A teď už si užijte No Escape:

Half-Life je akční hra z pohledu první osoby se silným důrazem na příběh, ve které se hrdina pokouší dostat z utajené laboratoře, ve které se vědcům podařilo díky nehodě otevřít portál na mimozemskou planetu. Všechno se rozpadá, marťané se z hvězdné brány řinou ven a vláda se stanici snaží izolovat a zneškodnit všechny svědky. V pokračování se hrdina probouzí z kryogenického spánku po několika desetiletích, kdy už mimozemšťané žijí na Zemi běžně a spolu s kolaboranty usurpují lidstvo.

Portal se soustředil především na netradiční hratelnost, kdy hráč v uzavřeném laboratorním komplexu pomocí vytváření červích děr (portálů) řešil logické úkoly, avšak pro zintenzivnění zážitku s postupem času hra odkrývala totožnost tajemné hlavní postavy, účel záhadné laboratoře a skutečné záměry umělé inteligence GLaDOS, která po celou dobu směřuje hráčovy kroky.

Zdroj: IGN

Galerie: 7

Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu Half-Life a Portal chystají skuteční fanoušci, kteří je chápou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest