10 Cloverfield Lane: Monstrum se vrací?

10 Cloverfield Lane: Monstrum se vrací? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Před osmi lety první Monstrum z produkce J.J. Abramse zničilo New York. Čeká nás v novém filmu něco podobného nebo se vydá vlastní cestou?

Vzpomínáte na film Monstrum z roku 2008? Projekt zahalený tajemstvím, v němž měl prsty J.J. Abrams? Určitě ano. Abrams je v Hollywoodu jeden z mála lidí, kteří si na tajnůstkářství potrpí a teď to dokazuje znovu. Před premiérou nového filmu Michaela Baye, což je 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází, se totiž naprosto nečekaně promítala upoutávka na utajovaný snímek 10 Cloverfield Lane, jenž vznikal v Abramsově produkční společnosti Bad Robot.

Mladá žena se probudí po autonehodě ve sklepě cizího chlapíka, jenž jí tvrdí, že na povrchu se nedá po chemickém útoku přežít a jediná šance na život je zůstat na místě. Hlavní hrdinka však postupem času přestává jeho slovům věřit a kvůli neustále rostoucímu napětí v uzavřeném prostoru, se sama pokusí zjistit pravdu.

Titul o rozpočtu zhruba pět milionů dolarů, se tajně začal natáčet v říjnu 2014 pod názvem Valencia (někdy se užívalo také krycí jméno The Cellar) a stal se celovečerním debutem Dana Trachtenberga, který před čtyřmi lety na internetu zaujal fanouškovským kraťasem Portal: No Escape. Trojici rolí si rozebrali John Goodman (Flintstoneovi), Mary Elizabeth Winstead (Smrtonosná past 4) a John Gallagher Jr. (seriál Newsroom). Scénář napsali Damien Chazelle (Whiplash), Matthew Stuecken a Josh Campbell. Poslední klapka padla v prosinci a americká premiéra je ohlášena na 11. 3. 2016.

O pokračování Monstra se kdysi mluvilo, přesto bych byl raději ohledně pojmu „pokračování“ opatrnější. Ostatně i sám Abrams uvedl, že nejde o přímý sequel, ale o pokrevního příbuzného". Zřejmě jde tedy o zcela nový příběh, který se pouze odehrává ve stejném světě. Co když v tomhle případě ale bude monstrem někdo úplně jiný, jak napovídá plakát, na němž se píše, že Zrůdy přicházejí v mnoha podobách"?

Zdroj: Collider

Galerie: 4

10 Cloverfield Lane: Monstrum se vrací? | Fandíme filmu 10 Cloverfield Lane: Monstrum se vrací? | Fandíme filmu 10 Cloverfield Lane: Monstrum se vrací? | Fandíme filmu 10 Cloverfield Lane: Monstrum se vrací? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest