Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny

Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Úspěšná fantasy sága to zkusí v kinech.

Po dlouhém zástupu jiných knižních ság jsou nově v rukách filmařů už i práva na román Tetovaný (The Painted Man / The Warded Man), první díl démonského cyklu, za kterým stojí americký spisovatel Peter V. Brett. Bestseller z daleké budoucnosti plný propracovaných postav a barvité mytologie pro své záměry získala produkční společnost New Harlem, za kterou stojí Hans Futterman a Spike Seldin. Druhý jmenovaný se produkčně podílel třeba na akčňáku A-Team z roku 2010.

Producenti tuto zprávu spolu s autorem příběhu ohlásili zhruba týden zpátky a podle jejich vyjádření by v těchto dnech měli již pilně pracovat na shánění partnerů a distributorů k zabezpečení finanční stránky realizace, která by se, jak Brett doufá, měla rozjet co nejdřív. Co se týče adaptování úvodního románu rozrůstající se série, s touto myšlenkou byl autor konfrontován už před léty, kdy se kolem námětu motal Paul W.S. Anderson. Tehdy to však nedopadlo a nepomohlo ani připravené finanční zázemí.

Dnes je autor se záměrem již spokojený a drží chlapům od produkce palce. Pomůže jim s prací na scénáři a kromě jiného, jak se v jednom rozhovoru Brett zmínil pár dní zpátky, bude psát i komiks, který poslouží jako takový doprovod filmovému provedení. Spike Seldin stojí v čele vydavatelství Atlas Comics, a tak je marketingová synergie předem daná.

Futterman pak ke všem zveřejněným faktům ještě optimisticky vychválil raketový vzestup popularity autora, který za to vděčí obrovskému úspěchu právě tohoto románu. Fascinuje ho svěží a nový pohled na fantastickou budoucnost lidstva a já osobně souhlasím, protože když jsem před léty knihu dočetl, hned jsem šel omrknout, jestli se filmová adaptace nechystá. Nechystala, ale přijít to muselo. Materiálu z pera autora je tolik, že s patřičnou snahou existuje potenciál vytvořit něco, co by mohlo stát vedle všech těch trůnů, prstenů, či kouzelníků. Chce to jen odvést kvalitní práci.

Démonský cyklus se momentálně skládá ze čtyř knih (pátá vyjde příští rok), a třech kratších příběhů, novel, které různě dokreslují svět sužovaný démony. Následuje synopse první knihy:

Noc co noc přicházejí s tmou jadrnci – démoni, kteří na sebe berou děsivou podobu i podstatu. Planou sžíravou nenávistí k lidstvu, vládnou nadpřirozenou silou a mocí. Po stovky let pozvolna vyhlazují lidské stádo, které se před nimi skrývá za magickými chranami – mocnými symboly, jejichž původ je zahalen tajemstvím a ochrana děsivě křehká. Kdysi bojovali lidé s jadrnci za rovných podmínek a zastavili je. Jenže ty dny jsou dávno pryč. Démoni sílí, zatímco lidí díky každonočním útokům ubývá. Nyní svítá lidstvu naděje. Tři mladí lidé, kteří přežili krutý démonský útok, se odváží o nemožné – vystoupí zpoza křehkého bezpečí chran a riskují vše v zoufalé snaze odhalit tajemství minulosti.

Galerie: 7

Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu Tetovaný: Další konkurence pro trůny a prsteny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest