Dcera kostí a dýmu: Teenage fantasy z Prahy

Dcera kostí a dýmu: Teenage fantasy z Prahy | Fandíme filmu
Ne všechny fantastické příběhy pro mládež se musí odehrávat v Bradavicích nebo amerických lesích. Hrdinka chystané adaptace chodí do školy v Praze.

Hunger Games, Percy Jackson, City of Bones, Harry Potter, Twilight. Ne všechny tyto filmy měly (či mají) stejný úspěch, všechny však spojuje knižní předloha, cílená především na teenagery. A jednu takovou adaptaci nyní chystá Universal. Tentokrát se bude jednat o cenami ověnčenou knihu Daughter of Smoke & Bone od Laini Taylor, kterou zrežíruje Michael Gracey, jenž se zatím věnoval především reklamní sféře. Scénář napsal Stuart Beattie (Collateral) ve spolupráci s autorkou knihy a o produkci se postará Joe Roth (Mocný vládce Oz, Sněhurka a lovec).

Ve stručnosti kniha vypráví příběh studentky umění jménem Karou. Ta ráda kreslí zvláštní tvory, občas znenadání mizí a nikdo z jejich přátel neví kam, mluví několika jazyky, včetně nadpřirozených a aby toho nebylo málo, od přírody jí rostou modré vlasy. Karou je sirotek, vychovaný chimérami, mýtickými bytostmi s lidskými a zvířecími částmi těla. Ty jí často skrze portály posílají na výpravy po světě, kde skupuje a shání zuby, pro účel, který nezná. Na jedné takové výpravě se střetne s andělem jménem Akiva, jenž ji nejdříve chce zabít, v poslední chvíli jej ale něco zastaví. Nechybí samozřemě odvěká bitva mezi dobrem a zlem a velká zakázaná láska. Za zmínku také jistě stojí, že Karou studuje umění v Praze a v knize tak vystupují i postavy jménem Zuzana a Kazimír.

Zatím se zdá, že bude tato fantasy cílená především na náctileté, otázkou ale zůstává vizuální zpracování. Tím by film mohl zabodovat u širšího publika, jelikož mýtické bytosti, tajemná zákoutí Prahy a cestování po světě nabízí velký prostor pro fantazii. Každopádně pokud film sklidí úspěch, je možné, že bude následovat pokračování, příští rok v dubnu se totiž očekává vydání již třetí knihy.

Zdroje: THR, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest