Dungeons and Dragons jako Strážci Galaxie ve Středozemi

Dungeons and Dragons jako Strážci Galaxie ve Středozemi | Fandíme filmu
Hasbro
Dračí doupě našlo režiséra. V ideálním případě máme čekat další provázaný svět filmů.

Podle serveru Tracking Board natočí Dungeons and Dragons režisér Rob Letterman, který je zodpovědný za loňskou Husí kůži, za Gulliverovy cesty nebo za animák Monstra vs. Vetřelci. Gulliverovy cesty se vyloženě nepovedly, ale Monstra byla přijata pozitivně a v Husí kůži ukázal, že dokáže pracovat s postavami, napětím i atmosférou. Jen ten scénář by potřeboval lepší. Ten k Dungeons and Dragons mu už delší dobu chystá David Leslie Johnson, který má dost nevyváženou kariéru. Na jednu stranu je podepsaný pod solidním Orphanem nebo pod očekávaným V zajetí démonů 2. Má ale na triku také Souboj titánů nebo Červenou Karkulku.

Film vzniká za spolupráce držitele licence, hračkářského giganta Hasbro, a filmového studia Warner Bros.. Hlavním producentem je Roy Lee. Ten začínal na adaptacích asijských hororů, jako byly Kruh nebo The Grudge a na horory se do značné míry dál specializuje, ale produkoval třeba také Skrytou identitu Martina Scorseseho, animáky ze série Jak vycvičit draka nebo aktuální Lego filmy. Jedním z mnoha producentů je také Courtney Solomon, který režíroval slabé Dungeons and Dragons z roku 2000. Do hlavní role se údajně hledá herec typu Vina Diesela, což je však lehce v rozporu se starším tvrzením Roye Lee, který uvedl, že film má být týmovka, ve které budeme sledovat rovnocennou skupinu hrdinů, podobně jako je tomu při vlastním hraní Dungeons and Dragons.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars a jako takové se Dungeons and Dragons daleko víc nabízí k vytvoření provázaného filmového světa, než některé jiné filmové projekty (napr. svět monster studia Universal), na které se hollywoodské firmy snaží model provázaných filmových vesmírů násilně naroubovat.  

Potenciál k vytvoření propojeného světa vidí i Roy Lee, který věří, že Warner Bros. schválí natáčení ještě letos. První film by se měl odehrávat v asi nejoblíbenějším světě D&D, ve světě Forgotten Realms, do něhož je zasazená třeba herní série Baldur’s Gate nebo i u nás populární romány od R.A. Salvatora. Následující spin-offy by se pak mohly odehrávat v dalších světech (Dragon Lance, Planescape...).  

David Leslie Johnson je údajně velikým fanouškem D&D a do scénáře zakomponuje řadu elementů, kteří fanoušci Dungeons & Dragons poznají. Johnson scénář chystá už řadu let a původně jej připravoval jako pro snímek Chainmail, který vycházel ze stejnojmenné společenské hry, jež D&D ještě o několik let předchází. Se scénářem hodně radí společnost Wizards of the Coast, odnož Hasbra, která se o Dungeons & Dragons (nebo třeba také o Magic: The Gathering) stará. Svět filmu má připomínat Středozemi z tolkienovských filmů, ve kterém se však má odehrávat podstatně odlehčenější dobrodružství ve stylu Indiany Jonese nebo Strážců Galaxie.

Zdroje: Tracking Board, Collider Obrázek: uncannyknack

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest