Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed

Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmu podle videoherní řežby se nakonec přece jen dočkáme.

O dlouho chystané filmové adaptaci Gears of War jsme naposledy slyšeli před více než třemi lety. Teď o sobě dala znovu vědět a to během živého přenosu při příležitosti vydání nového přírůstku v herní sérii. Film bude vznikat pod hlavičkou Universalu ve spolupráci s Microsoftem, který značku v roce 2014 odkoupil od vývojářského studia Epic Games. Pozice producentů budou zastávat Scott Stuber (Méďa 1 a 2 , Bitevní loď) a Dylan Clark (Zrození Planety opic).

Že nastal pravý čas na film, si myslí Rod Fergusson, šéf vývojářského studia The Coalition, což je dceřiná společnost Microsoftu. Kromě videoher se dá ponořit do universa také prostřednictvím komiksů a knih. Je otázkou, jestli na plátně uvidíme hlavního hrdinu první trilogie, jímž byl Marcus Fenix anebo se děj bude odehrávat v jiném koutě vesmíru. Fergusson, jenž je s Gears of War už od jeho počátku k tomu dodal: „Myslím, že bude filmy nutné nechat filmy. Jsou to dvě různá média a v některých případech dvě různé cílové skupiny. A myslím si, že některé filmy podle videoher v minulosti selhaly, protože mělo jít o filmy pro hráče. Máte-li tuto skvělou značku, ke které se vážou řady zajímavých příběhů, z nichž by se dalo čerpat, tak je to skvělé, ale pokud se rozhodnete jít naproti hernímu publiku, pak to nebude úspěšný film.“ Jak na vás jeho názor působí? Myslíte si, že po řadě neúspěšných filmových pokusů má pravdu?

Herní série Gears of War je střílečka z třetího pohledu s taktickým krytím a pojednává o válce, jež zuří na planetě Sera, planetě podobné Zemi. Proti lidstvu zde útočí rasa zvaná Locust. Zatnout nepřátelům tipec může jedině Marcus Fenix a jeho skupina odvážných vojáků. Čtvrtý díl s podtitulem Judgment se vydal cestou prequelu a nejnovější Gears of War 4 navazuje po několika letech na první trilogii, v níž hlavním hrdinou příběhu bude Marcusův syn JD Fenix.

Zdroj: Variety

Galerie: 6

Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu Gears of War: Filmová adaptace se hýbe vpřed | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest