Gears of War: Videoherní řež se chystá na plátna

Gears of  War: Videoherní řež se chystá na plátna | Fandíme filmu
Lenu Wisemanovi natáčení nevyšlo, začíná se od nuly.

Filmové zpracování oblíbené videoherní řežby Gears of War se pro řadu zádrhelů připravuje už poměrně dlouho. Prvně chtěl hru v roce 2007 přivést na filmová plátna Len Wiseman (Underworld, remake Total Recall). Na scénáři se vystřídala trojice scénáristů, rozpočet se měl pohybovat kolem 100 milionů dolarů a měla nás čekat opravdu pěkně drsná sranda. Kámen úrazu však nastal ve chvíli, kdy se hlavounům z Warner Bros. přestal rozpočet zamlouvat a požadovali jej zkrouhnout pod sto mega, což by ubralo na velkoleposti a překopalo příběh. To se Wisemanovi nelíbilo a z projektu vycouval. Představy Warnerů navíc nemohlo skousnout ani vývojářské studio Epic Game, která za GoW stojí, a tak projekt uvízl na mrtvém bodě.

Projekt se dal nedávno znovu do pohybu, když práva od Epic Games získal producent Scott Stuber (Ted, Bitevní loď) a přípravy tak začnou nanovo. Takže nás čeká opětovné hledání scenáristy, režiséra a filmového studia, které poslouží filmu jako zázemí. Podle všeho si chtějí Epic Games pohlídat kontrolu nad příběhem a zajistit, že nepůjde o další zprzněnou adaptaci. Chlapcům tedy hodně štěstí a doufejme, že nevznikne další nezdar, který by naštval nejednoho herního fanouška této vychvalované série.

A o čem vlastně herní Gears of War pojednávají? Příběh se odehrává na Zemi podobné planetě jménem Sera. Lidstvo zde čelí útokům rasy agresorů z podzemí, kteří si říkají Locust. Z vězení je povolán znovu do zbraně drsňák Marcus Fenix, který má vetřelcům se svou jednotkou neméně tvrdých vojáků pěkně zatopit pod kotlem. Herní série čítá čtyři díly, přičemž první tři jsou věnovány právě hrdinnému Marcusovi a poslední (letošní) díl slouží jako prequel Marcusovy trilogie. Jsou mezi vámi nějací příznivci hry, kteří by rádi viděli Marcusovo krvavé řádění na filmovém plátně? Pro představu přidáváme jeden trailer, který hezky ilustruje herní atmosféru.

Gears of War: Herní trailer

 

Zdroje: Variety I, Variety II, LA Times, Geek Tyrant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest