Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny

Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Na otázku odpovídají šéf Marvelu a prominentní režiséři Russoovi. A který film se podle Feigeho studiu až tak nepovedl?

Marvel nezabíjí svoje hrdiny. Tak to prostě je. Agent Coulson (Clark Gregg) dostal druhou šanci v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., Nick Fury (Samuel L. Jackson) zažil smrt i zmrtvýchvstání v rámci jediného filmu. Pravda, občas zůstane trvale mrtvá nějaká vedlejší postava jako Frigga (Rene Russo), ale to se jednoduše nepočítá. Ústřední hrdinové jsou pořád živí všichni do jednoho. Tedy ano, až na Peggy Carter (Hayley Atwell), která sešla věkem.

Titulek článku je schválně mírně zavádějící. O Marvelu jako takovém bude řeč spíš přeneseně, konkrétně se budeme bavit především o snímku Captain America: Občanská válka. Ale pro případ, že film ještě náhodou někdo neviděl, záměrně vynecháváme z titulku zmínku o tom, že ani tentokrát žádný z hrdinů neumřel.

A to superhrdinů bylo ve filmu deset, šli z konfliktu do konfliktu, jednalo se o jednu z lehce vážnějších marvelovek, byl to už třináctý snímek v rámci dlouhodobé kontinuity a ještě je příběh inspirovaný slavnou komiksovou řadou, ve které hrdinové umírali, dokonce to koupil i sám Captain America. Přemýšleli vůbec filmaři o tom, že by někdy některého z hrdinů ve filmu zabili?

Režiséři Anthony a Joe Russoovi společně s šéfem Marvelu Kevinem Feigem na aktuálním setkání s novináři tvrdili, že nikoliv. Tedy přesněji řečeno, před psaním scénáře každé další marvelovky se probírá asi milion alternativ toho, co by se ve filmu mohlo stát a zběžně se mluvilo také o smrti hrdinů. Vždycky to ale byly jen takové řeči, ani v nejstarších verzích scénáře už nic takového nebylo. Proč?

Protože Civil War byla pojatá jako rodinné drama. Je to konflikt v rámci týmu, „rozvod“. Pokud by některá z postav zemřela, okamžitě by prasklo napjetí, které se podařilo vybudovat, „poškozená“ strana by automaticky získala sympatie té druhé, začal by proces omluv, odpuštění, pochopení. A to filmaři nemohli dopustit. Na konci Civil War musí být hrdinové rozdělení, aby rozdělení začínali příští film – Infinity War. Že je Rhodey (Don Cheadle) paralizovaný a „rodina“ se rozpadla, to je samo o sobě dostatečnou tragédií. V jiném interview pak režiséři dodali, že Captain America 3 byl teprve začátkem války, která ještě ani zdaleka nekončí.

Dále režiséři prozradili, že v Infinity War si Captain America (Chris Evans) bude muset ujasnit, kdo vlastně je, když mu seberete štít s hvězdou a pruhy. Třeba si tenhle symbol vážně nezaslouží. A zvítězí nakonec jeho integrita a zásady nebo smysl pro povinnost a touha ochraňovat ostatní?

Kevin Feige byl také tázán, jestli je na nějakou marvelovku obzvláště hrdý nebo se studiu některý z filmů možná přeci jen tak úplně nepovedl. Feige nechtěl být konkrétní, ale nakonec připustil alespoň tolik, že společně s přeobsazením Hulka (Edwarda Nortona vystřídal Mark Ruffalo) se podařilo studiu opravit několik neduhů k velké spokojenosti.

Zajímavé je také to, že se tiskovka konala v rámci promítání Captaina Ameriky: Civil War na takzvané „For Your Consideration“ projekci. Tedy projekci, která je určená nejrůznějším akademikům, aby snímek mohli vzít v potaz, až budou rozhodovat o cenách. Je pravda, že film měl výborné recenze, ale že by usiloval o některého z hlavních Oscarů, to by asi přeci jen bylo až příliš odvážné. V technických kategoriích by studio samozřejmě bodovat mohlo – Už několik předchozích marvelovek bylo nominováno za triky, střih zvuk a masky.

Na závěr pro vás máme ještě playlist s Upřímným trailerem, nejrůznějšími vystřiženými scénami, krátkými filmy o filmu a dalšími videi. V galerii pak najdete několik artworků a fanouškovské vyobrazení toho, jak by to vypadalo, kdyby Winter Soldier (Sebastian Stan) nebo Falcon (Anthony Mackie) převzali po Stevenu Rogersovi úlohu Captaina Ameriky.

V Captain America: Občanská válka vede Steve Rogers (Chris Evans) nově zformovaný tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Avšak po dalším incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, začne narůstat politický tlak na to, aby byl ustanoven řád, který v podobných situacích určí, kdo je za případné škody zodpovědný. Dodržování řádu má ohlídat řídící orgán, který bude na tým dohlížet a vést jej. Nová situace rozštěpí Avengers na dva tábory. Jeden je vedený Stevem Rogersem a jeho touhou udržet Avengers a jejich obranu lidstva nezávislé na jakýchkoliv vládních zásazích. Druhý tábor se postaví za překvapivé rozhodnutí Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), který hodlá vládní dohled a systém odpovědnosti podpořit. Vyberte si stranu a připravte na nekončící akci na dvou frontách, až Captain America: Civil War v květnu vstoupí do kin.

Dále hrají: Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp Frank Grillo, Paul Rudd, William Hurt, Chadwick Boseman, Daniel Brühl a Martin Freeman. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

Zdroje: HitFix, Quora, CBM, aikoaiham

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu Proč Marvel nezabíjí svoje hrdiny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest