Steve Rogers už není Captain America

Steve Rogers už není Captain America | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Jak to má Marvel s umíráním hrdinů? Podepsal Spider-Man Sokovijské dohody? Plus vystřižená scéna s Captainovým štítem.

Když v Captain America: Občanská válka, pouštěl Steve Rogers (Chris Evans) svůj štít na zem, vnímali jste to symbolicky? Ať už ano nebo ne, chápali to tak režiséři filmu Joe a Anthony Russoovi. Ti v rozhovoru pro server The Huffingotn Post při příležitosti vydání filmu na Blu-ray a DVD prozradili, že Steve Rogers už nadále není Captainem Americou.

Ano, ačkoliv to může šokovat, podle režisérů s odložením štítu, odložil Steve Rogers také identitu Captaina. Tím podle Russoových přiznal konflikt mezi svou osobní volbou a tím, co znamená být Captainem Americou. Ano, Rogers se vrátí v Avengers: Infinity War, ale otázka je zda bude vystupovat pod nějakou jinou identitou (v komiksech po odložení štítu vystupoval jako tzv. Nomad), nebo jednoduše zůstane super vojákem v civilu či se ještě nakonec nějak vrátí pod hvězdy a pruhy. Podle režisérů ale opravdu Steve Rogers nyní není Captain America.

Zajímavé také bylo prohlášení scénáristy Občanské války, Christophera Markuse, a sice že Captain ve filmu nezemřel (část fanoušků to čekala, protože Captain zemřel v komiksové předloze), protože ho ještě Avengers budou potřebovat v boji proti Thanosovi. To může naznačovat, že smrt některých hrdinů může v budoucnu opravdu nastat, jen si ji filmaři šetří na velké finále.

Novináři se pak ještě doptávali režisérů na některé zajímavé otázky, ale v podstatě nedostali odpovědi. Například padl dotaz, zda Spider-Man podepsal registraci superhrdinů neboli Sokovia Accords? Odpověď nepřišla, protože by to prý mohlo prozradit budoucí události, kdyby řekli, že ano či ne.

Co na to říkáte? Máte tip, jak by to mohlo být se Stevem Rogersem dál? Jako bonus přidáváme vystřiženou scénu z filmu, ve které si Captainův štít postupně předají Winter Soldier a Falcon, tedy dva muži, kteří postupně v komiksech přejali Captainovu identitu. Do galerie přidáváme fan-art s Red Hulkem, o jehož (ne)účasti ve filmu jsme psali v předchozím článku.

V Captain America: Občanská válka vede Steve Rogers (Chris Evans) nově zformovaný tým Avengers, který se i nadále snaží ochraňovat lidstvo. Avšak po dalším incidentu, který se neobejde bez obětí a škod, začne narůstat politický tlak na to, aby byl ustanoven řád, který v podobných situacích určí, kdo je za případné škody zodpovědný. Dodržování řádu má ohlídat řídící orgán, který bude na tým dohlížet a vést jej. Nová situace rozštěpí Avengers na dva tábory. Jeden je vedený Stevem Rogersem a jeho touhou udržet Avengers a jejich obranu lidstva nezávislé na jakýchkoliv vládních zásazích. Druhý tábor se postaví za překvapivé rozhodnutí Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), který hodlá vládní dohled a systém odpovědnosti podpořit. Vyberte si stranu a připravte na nekončící akci na dvou frontách, až Captain America: Civil War v květnu vstoupí do kin.

Dále hrají: Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp Frank Grillo, Paul Rudd, William Hurt, Chadwick Boseman, Daniel Brühl a Martin Freeman. Režírují Joe a Anthony Russoovi, scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

 Zdroje: ComicBook.com, Huffington Post

Galerie: 2

Steve Rogers už není Captain America | Fandíme filmu Steve Rogers už není Captain America | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest