Box Office: Statečné tržby

Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Sedm statečných a zvučných jmen obnovuje zájem o divoký západ.

Pokud takový remake, tak proč ne. Sedm statečných určitě nedosahuje kvalit originálu, ani japonské předlohy, ale upřímně jsou to všechno úplně jiné filmy. Ten letošní nepochybně obnoví zájem o westernový žánr, protože jeho 35 milionů ho posouvá těsně pod úspěšnější, ale zase ne úplně čistokrevné kovbojky jako Kovbojové a vetřelci nebo Rango. Výsledek jistilo parádní obsazení v čele s kasovní držákem Denzelem Washingtonem, pro kterého jde o další pětatřicítkový otvírák posledních dvou let. Na rozdíl od The Equalizera je ale film téměř dvojnásobně tak drahý, takže bude potřeba i nějaký zahraniční příspěvek, ale jinak bychom mohli ze Států očekávat čistou stovku plus nějaké drobné. 

Warneři se jinak pokusili zkopírovat úspěch animáků od Sony, které v září nečekaně vydělávají poslední roky velké peníze. Čapí dobrodružství ale novým Hotelem Transylvánie nebude, protože startuje s chudými 22 miliony dolary. Warneři popravdě nijak nutně další animák nepotřebují, protože jim stačí LEGO. Nadějně alespoň vyhlíží násobitel 3,5x, takže rodiče čekali na víkend, což ukazuje i velká spokojenost u diváků pod 25 let. Sedmdesátka z Ameriky by tedy mohla být. Globální start je tak s 18 miliony z mezinárodních trhů dohromady kulatá čtyřicítka. 

Sully pokračuje jako první král podzimní sezóny, a protože tržby jsou pro Akademii hodně důležité, jde zřejmě i o prvního jasného oscarového kandidáta. Tento víkend si může Clint Eastwood připočíst 14 milionů a má tak už 127 mega celosvětově. Dítě Bridget Jonesové má v Americe za další víkend jen 4,5 milionu. Předchozí dva filmy vždy startovaly v menším počtu kin a poté se rozlézaly do širšího nasazení. To u trojky neplatí, protože té budou kina už pouze ubývat. Co však série potvrzuje je obrovská síla v zámoří, odkud už přiteklo 67 milionů a film tak má 84 mega celosvětově. Zachráněno.

Blair Witch se nedotáhne ani na 26 milionů přes deset let staré dvojky, protože v druhém týdnu má 4 miliony a celkově tak 16 milionů. Z mezinárodních kin pak dalších 5 milionů. Ani Snowdenovi se nedaří kdovíjak dobře. Politické drama Olivera Stonea má taktéž 4 miliony a celkově patnáctku z USA. Problém nemá Smrt ve tmě, které sebrali skoro 800 kin a stejně utržila v pátém týdnu 3,8 milionů. Obscénních 81 milionů dolarů z Ameriky pro původní a nekompromisní horor bez velkých hereckých jmen je o to hezčích, když se podíváte na desetimilionový rozpočet. Mezinárodně je utrženo dalších 39 milionů, celkem tedy už 120.

Malé filmy dorazily tentokrát dva. První nasazuje Disney a jde o Queen of Katwe, film o ugandské šachové šampiónce s herci Lupitou Nyong'o, Davidem Oyelowo a Madinou Nalwanga. Film je samozřejmě perfektní, což potvrzují po recenzentech i diváci. V 52 kinech se zatím urodilo 305 000 dolarů, což není mnoho, ale film má i tak příští týden jisté široké nasazení, které rozhodne. O žádných nominacích se zatím nemluví, ale Lupita Nyong'o by měla být v případě zájmu jasným kandidátem.

Kate Winslet se jinak stává Švadlenou ve filmu, na který se kritici nedokázali úplně dobře naladit, protože očekávané melodrama je trochu rozjívenější a nevyrovnanější než by se dalo čekat. Z třicítky kin sice padlo jen 180 500 dolarů, ale ve světě jsme už na 22 milionech, protože film se nějakou chvíli hraje, hlavně z Austrálie to dělá celých 14 milionů. 

Příští týden bychom měli mít v pořadí už třetí film, který podrží hvězdné jméno. Po Tomu Hanksovi a Denzelu Washingtonovi dorazí Mark Wahlberg a Deepwater Horizon: Moře v plamenech. K tomu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Tima Burtona a komedie Zilionáři.

Zdroj: Forbes

Čapí dobrodružství

23.09.2016 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 12

Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu Box Office: Statečné tržby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest