Box Office: LEGO stále nezastavitelné

Box Office: LEGO stále nezastavitelné | Fandíme filmu
Pompejská sopka napodruhé moc diváků nesmetla.

Lord Byznys dělá v zámoří pořád velký byznys. I třetí víkend patří LEGO příběhu, který vymetl z kinosálů 31,4 milionů dolarů. Velké propady se ho zatím netýkají, takže se v Americe predikuje nějakých 270 milionů, což bude nejlepší výsledek původního animovaného filmu mimo Disneyovsko-Pixarovskou stáj. Z aktualit už víte, že dvojka přijde v květnu 2017, takže se těšme.

Na druhé příčce první novinka tohoto týdne, 3 dny na zabití s Kevinem Costnerem. Tenhle herec už rozhodně není žádnou velkou hvězdou a slabých 12,3 milionů není žádné velké překvapení. Film byl ale laciný (28 milionů dolarů) a producentské jméno Luca Bessona a osvědčeného režiséra McG zapůsobí hlavně v zahraničí. Větší povyk ale spíše čekejme v dubnu, až se Costner objeví v Draft Day, kde se bude hrát na osvědčené téma amerického fotbalu.

I třetí Pompeje s 10 miliony dolarů zatím neblikají rudými světly, protože Paul W.S. Anderson dělá velká zázraky hlavně v zahraničí. Jeho minulí Tři mušketýři měli dokonce jeden z největších rozdílů, co se týče amerických a zahraničních tržeb. Distributor Sony navíc nepřispěl na film ani korunou, takže jsou mu aktuálně nějaké vstupenky ukradené. Uvidíme v příštích týdnech, jak si film povede třeba v Itálii.

A i čtvrté místo zachraňují zahraniční trhy. Remake Robocopa má druhý víkend už jenom 9,4 milionů dolarů, ale v zámoří překračuje 80 milionů. Aktuálně je tedy na nějakých 120 mega, čímž v přepočtech překonává původní film, i když stál sedmkrát víc.

Památkáři na pětce a s 8,1 miliony dolarů. Film je aktuálně v Americe na 58 milionech a překonává v tržbách většinu snímků nominovaných na Oscara. Hlavouni v Sony určitě nějakou tu sošků tenhle rok omrzí na úkor takhle parádního výkonu.

Všechny romantiky z minulého víkendu jinak zažívají předpokládaný pád. About Last Night si jde s poklesem 71 % jenom pro 7,4 milionů. Nekonečná láska má s poklesem 68 % už jenom 4,3 milionů a Zimní příběh přišel také o 71 % diváků a zůstaly mu tak chudé 2 miliony.

Ledové královstí má z tohoto víkendu 4,3 milionů a opravdu překročí v následujících týdnech miliardu. Hunger Games: Vražedná pomsta je pak na 424 milionech z Ameriky a je tam desátým nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Příští týden nás čeká poslední film Hajao Mijazakiho s názvem The Wind Rises, který naskočil do 21 kin už tento víkend a má odtud slušných 306 000 dolarů. Do angličtiny předabovaná verze je ale výhradně službou fanouškům, protože snímek už utržil všude jinde přes 100 milionů dolarů. Dále do kin vtrhne NON-STOP s Liamem Neesonem, Son Of God, sestříhaná verze televizní série o Ježíšovi, ruský hit Stalingrad a obohacená verze druhého Zprávaře.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest