Box Office: Snowden, Bridget Jones a Blair Witch

Box Office: Snowden, Bridget Jones a Blair Witch | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Známá jména nikoho nelákají. Za dobrou zprávu tak můžeme maximálně považovat pár tisíc pro dokument o Beatles.

Když tehdy v roce 2000 vycházela rychlá dvojka Blair Witch a utržila 13 milionů, zdálo se to jako konec světa. Pokračování hororu, který zřejmě už máloco sesadí z pozice absolutního kasovního zázraku, tehdy mělo cílit na 30 milionů a nakonec takhle vyhořelo. Co potom říct k letošnímu Blair Witch, který startuje s 9,6 miliony dolary? Film se původně maskoval jako další tuctový found footage horor The Woods, ze kterého se pak k překvapení diváků vyklubal spin-off Záhady Blair Witch. Podle kritiků mu ale ta tuctovost zůstala, i když občas přijde s pár dobrými lekačkami. Rozpočet je 5 mega, ale další dvacítku spolkl marketing. Kruhy a Saw: Legacy asi dost znervózněly, co se bude dít příští rok, když diváci neslyší ani na takovouhle klasiku. Mezinárodně je utrženo dalších 5 milionů.

Cílovka, která udělala z Matek na tahu letošní nečekaný letní hit, měla znovu ukázat svoji sílu v polovině září, protože trochu opožděně až v roce 2016 startuje pokračování další klasiky. Dítě Bridget Jonesové mělo u sebe dokonce trailer na dvojku Padesáti odstínů, ale stejně jako s Blair Witch se nic nestalo. Film debutuje s 8 miliony dolary. Popravdě předchozí dva díly startovaly s 10 miliony, už asi ale tušíte, že něco tu nehraje, když je série takový hit. Ano, Bridget Jonesová je taková Doba ledová, která vydělává obrovské peníze jen mezinárodně. A vypadá to, že podobný nátřesk by se mohl zopakovat, protože film má ze zámoří už 30 milionů, z toho třetinu z Bridgetiny rodné Velké Británie. 

Poslední velká novinka je Snowden, podle kritiků velice nuzný film, ve kterém jede režisér Oliver Stone na jistotu nejjistější. Úvod není takový jako katastrofa roku 2013 s názvem WikiLeaks, ve které hrál Benedict Cumberbatch postavu Juliana Assange. Snowden s Josephem Gordonem-Levittem a Shailene Woodley nestartuje sice se 3 miliony jako WikiLeaks, ale ani 7,8 milionů není dobrá zpráva. Navíc nepřichází žádná šuškanda, žádné oscarové vyhlídky, žádný zámořský potenciál, zato příští týden přichází Sedm statečných, kteří cílí na to, ukradnout zbytek dospělého diváctva. 

Jak se řeklo, tak se stalo. Sully s Tomem Hanksem je nádherná trvalka, která spadla jen o 37 % a končí druhý víkend jako jednička žebříčku s 22 miliony dolary. K dosavadním 70 milionům z Ameriky má film ještě 23 mega ze zahraničí. Výborný držák je i horor Smrt ve tmě s propadem -33 %. Ve čtvrtém týdnu to znamená 5,6 milionů a 75 milionů celkově za americký trh. 107 milionů už bylo utrženo celosvětově.

Jakmile se Sebevražedný oddíl ztratil z hledáčku většiny webů a doputoval k šestému a sedmému víkendu, najednou se daří. Propad 18 %, tržba 4,7 miliony. Jinak 313 milionů z Ameriky znamená, že byl překonaný Iron Man 2, a 719 mega ve světě zase znamená, že padly dvojky Captaina Americy a Amazing Spider-Mana. Na mezinárodních trzích pak snímek pokořil metu 400 milionů.

Dorazily ještě tři malé novinky. Dokument o křesťanské rockové skupině Hillsong utržil 1,5 milion. Dokument o Beatles od Rona Howarda s názvem Eight Days a Week dostal z 50 kin jenom 600 000 dolarů. Průměr, který určitě vytrhne Howardovo Inferno hned příští měsíc. Jinak ale jediné pozitivum tohoto víkendu. Po čtyřech letech se vrací i Eddie Murphy, tentokrát ve vážnější roli ve filmu Mr. Church. Z 354 kin padlo 338 000 dolarů, což je hodně špatné, ale alespoň si neudělal Murphy ostudu z hlediska námětu filmu. Rád bych Eddieho viděl v nějakém průlomovém stand-upu, protože filmově to pro něj poslední roky není dobré v žádném žánru.

Příští týden nás čeká již zmiňovaných Sedm statečných. Je to mimo jiné film s Denzelem Washingtonem a Chrisem Prattem, takže jsou asi všichni v klidu. K tomu animák Čapí dobrodružství od režiséra Sousedů. Uvidíme, jestli pozice konečně vyklidí Tajný život mazlíčků, který už celosvětově stačil překonat 800 milionů.

Zdroj: Forbes

Snowden

10.10.2014 | USA, Francie, Německo
Drama, Životopisný, Thriller, Dokumentární
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Snowden, Bridget Jones a Blair Witch | Fandíme filmu Box Office: Snowden, Bridget Jones a Blair Witch | Fandíme filmu Box Office: Snowden, Bridget Jones a Blair Witch | Fandíme filmu Box Office: Snowden, Bridget Jones a Blair Witch | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest