Box Office: Sully: Zázrak pro Toma Hankse

Box Office: Sully: Zázrak pro Toma Hankse | Fandíme filmu
Mezi nudnými novinkami naprosto září Eastwoodův Sully, který otevírá oscarovou sezónu.

Parádního výsledku se dočkalo drama Sully: Zázrak na řece Hudson, které startuje set potenciálních oscarových zájemců. Film měl všechny předpoklady pro to, aby se stal vytrvalým hitem. Režíroval ho Clint Eastwood, Tom Hanks v něm hraje amerického hrdinu v napůl povznášejícím - napůl depresivním příběhu, který teprve nedávno obletěl svět. Natočeno na IMAX kamery se stopáží 96 minut, neexistuje lepšího filmu pro dospělou cílovku. Film tak startuje se 35,5 miliony dolary a násobitelem 2,9x, což ukazuje, že výdrž bude velká. Film stál 60 mega a pro Eastwooda je to druhý nejlepší debut po Americkém sniperovi (89 mil.), zatímco pro Hankse třetí nejlepší premiéra po adaptacích Dana Browna. Film půjde v Americe stoprocentně přes 130 milionů, takhle přitažlivý prostě Hanks je pro starší cílovku, která do kin nespěchá. Mezinárodní kina přidala dalších 9,5 milionu.

Něco mi říká, že romantický thriller s černošskými herci už jsme tu nedávno měli, ale na název si opravdu nevzpomenu. Pokud vás ale tenhle žánr zajímá, tak přichází When the Bough Breaks se slušným debutem 15 milionů. Výhra je to z prostého důvodu desetimilionového rozpočtu a minimálních nároků a očekávání. Třicítka z Ameriky bude naprosto dostačovat. Jo, už jsem si vzpomněl. Před dvěma lety vyšel taktéž v září No Good Deed (Pro dobrotu na žebrotu) s Idrisem Elbou.

Lionsgate jinak distribuují pro Ameriku belgický animák Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek. Evropský film stál na americké poměry nízkých 13,5 milionu a Lionsgate by určitě rádi slyšeli, že jejich malý kousek překvapivě prorazil. Nikoli. Film startuje s 3,4 miliony, takže můžeme jen říct, že jim to nijak výrazně neuškodí. Mezinárodně film producentům stačil utržit už 20 milionů.

Poslední novinkou je první film zbankrotované produkce Relativity Media, horor The Dissapointments Room s Kate Beckinsale. Film měl samozřejmě po krachu producentů velké problémy dostat se do kin, ale nakonec se to podařilo, aby tam utržil alespoň symbolický 1,4 milion dolarů. 

Sony se pořád daří jak se Smrtí ve tmě, tak s Buchtami a klobásami. Horor stál desítku, ale už je v Americe na 67 milionech a půjde možná přes 80. Celosvětově je momentálně utrženo už dokonce 87 milionů. Sprostý animák má potom ze Států 93 mega a v kinech možná zůstane, dokud prostě tu stovku nedá. Z mezinárodních trhů hlásíme dalších 20 mega.

The Light Between Oceans spadlo o krutých 61 % a má tak v druhém týdnu 1,8 milion, dohromady zatím jen 9,4 milionů. Sci-fi Morgan od Lukea Scotta potom naprosto hoří se 75% propadem a má ve druhém týdnu jenom 495 000 dolarů. Uf, tohle si rodina Scottů nezasloužila. Božská Florence jinak překonala s 25,7 miliony Ben-Hura, který v Americe sedí na 25,5 milionech a je dočista vyřízený, zatímco Meryl Streep určitě bude zpívat ještě nějakou chvíli. Matky na tahu už jsou na 107 milionech a utržily tak doposud čtyřnásobek svého debutu. Moderní western Hell or High Water je jinak letošním hitem limitovaného nasazení, odkud už vytřískal necelých 20 milionů. 

Na závěr telegraficky: Suicide Squad chybí statisíce od 700 milionů celosvětově. Jasonovi Bourneovi 20 milionů do 400. Hledá se Dory má celosvětově krásných 950 milionů, a tak miliarda není nereálná, protože se film chystá ještě například do silného Německa.

Příští víkend nás čeká Snowden, Blair WitchDítě Bridget Jonesové. Diváci by měli být veskrze spokojení. 

Zdroj: Forbes

 

 

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek

09.09.2016 | Francie, Belgie
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest