Box Office: G.I. Joe si prostřílel cestu až na vrchol

Box Office: G.I. Joe si prostřílel cestu až na vrchol | Fandíme filmu
Přítomnost Dwayna Johnsona opět zafungovala, když pokračování klukovské taškařice G.I. Joe o prvním víkendu zabodovalo v zámořských kinech.

Než se dostaneme k samotným tržbách v amerických kinech za uplynulý víkend, nejprve bychom vám rádi představili novou pravidelnou rubriku "Box Office", která by měla vycházet pravidelně vždy v neděli či v pondělí. Jelikož do vás, věrných a otužilých fanoušků filmové tvorby, často v novinkách hustíme kupy čísel, počínaje plánovanými rozpočty a konče honoráři největších hvězd, bylo by jistě dobré podívat se každý týden na zámořské tržby jednotlivých snímků. Jedná se o takový barometr, jenž sice nemusí být nutně zcela přesný, poněvadž "zbytek světa" už zachránil nejeden americký výbuch, ale výpovědní hodnotu tato data určitě mají. A teď už nezdržujme a vrhněme se na čísla z právě končícího víkendu.

Na prvním místě se tentokrát pohodlně usadila partička kolem The Rocka a Bruce Willise, když při rozpočtu $130 mega utržila za víkend více než $41 milionů. Akční klukovina G.I. Joe 2: Odveta navíc otvírala už ve čtvrtek, tudíž celkově má na kontě již skoro $52 melounů (celosvětově $132 mil.). Dobrý start a lze očekávat, že v kombinaci s Asií a Evropou si Joes nepovedou špatně. Odklad premiéry bezesporu hitovce Jona M. Chu neprospěl, ale lidé si nakonec cestu do kina našli. Jen pro srovnání, první "tatumovský" díl G.I. Joe, s podtitulem The Rise of Cobra, utržil při otvíračce $54 milionů, leč rozpočet byl o $45 melounů vyšší.

Stříbrnou medaili urvali Croodsovi, když pokračují v nastoleném trendu. V tomto případě si připsali na konto $26 milionů, přičemž celosvětově už rodinka z pravěku posbírala téměř $227 melounů. Zatím to vypadá na solidní trvalku. Na kvalitní výsledky mělo samozřejmě vliv nasazení chváleného animáku do předvelikonočního období, kdy rodiny s dětmi houfně vyrážejí vstříc pohádkovým dobrodružstvím.

Bronzovou příčku si přisvojil Tyler Perry, oblíbenec afroamerického publika, který tentokrát vytáhl na zteč s dramatem Tyler Perry's Temptation, v němž si jednu z hlavní rolí střihla bulvárem neustále propíraná Kim Kardashian. Český divák bude zřejmě před dalším Perryho běsněním ušetřen. V USA však fanoušci neodolali a obětovali celkem $22 milionů. Produkční rozpočet zřejmě nepřekročil hranici $15-20 melounů, takže tvůrci mají důvod k radosti.

Za zmínku bezpochyby stojí čtvrté místo pro Olympus Has Fallen. Gerard Butler sice logicky zvolnil, ale dalších $14 mega přirozeně není k zahození. Celosvětově to dělá už $60 milionů, ale velké evropské a asijské trhy ještě čekají. Na pětce máme Mocného vládce Oz a až za ním se krčí s $11 melouny Hostitel. Adaptaci teenage románu Stephenie Meyer bude muset pomoct zbytek světa, neboť z amerických tržeb se film ani zdaleka nezaplatí.

Příští týden se mohou ve Spojených státech těšit především na premiéru krváku Evil Dead (Lesní duch), 3D verzi Spielbergova Jurského parku a Redfordův thriller The Company You Keep (Pravidla mlčení).

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest