Box Office: Stěhování do Cloverfieldu

Box Office: Stěhování do Cloverfieldu | Fandíme filmu
Největší marketingový kousek roku a zoufalost Sachy Barona Cohena. I takový byl nejnovější kasovní víkend.

Jedničkou víkendu s kulatými 50 miliony je Zootropolis. Propad 33% je totožný s Raubířem Ralfem, který taky ve druhém týdnu utržil padesátku. Zdá se, že Zootropolis tedy pojede ve stopách právě Ralfa, což by znamenalo necelých 300 z Ameriky. Aktuálně má film 142 milionů, takže ještě jednou tolik. Ze světa jinak připutovala už skoro třístovka, přičemž třetina téhle zahraniční tržby je z Číny. Celkově tedy Zootropia má na kontě 431 milionů.

Absolutním úkazem je thriller 10 Cloverfield Lane od produkční společnosti J. J. Abramse, který ukazuje, jak moc si libuje v netradičním marketingu. O filmu jsme se poprvé dozvěděli devět týdnů nazpátek a tento víkend film debutoval s parádními 25 miliony dolary. Paramount se s tím nepáral a nenechal nabuzení diváku vyprchat. Redefinování filmového marketingu, jak ho doposud známe, doprovázejí i nadšené recenze. Verdikt je jasný: "Vyhněte se spoilerům a šup do kina." Diváky samozřejmě nepřesvědčila jen šuškanda, ale také samotný název, který odkazuje k filmu u nás známému jako Monstrum. Jak k tomu pasují tři herci v bunkru? Má film nějaké nadpřirozené prvky? Toť otázka... Film stál 15 milionů a pokud se mu zadaří jako třeba Shyamalově The Visit z loňského podzimu, mohl by to dotáhnout v Americe k 60 mega. Z mezinárodních trhů má film zatím jen milion.

Deadpool a Pád Londýna dostávají po necelých 11 milionech. První jmenovaný je s 328 miliony v Americe jen kousek od pokoření Strážců Galaxie a prvního Spider-Mana. Celosvětově jsme na 708 milionech. A to s eRkovým ratingem, bez 3D a bez Číny! Rekordy ještě budou padat. Pád Londýna zaostává docela rychle, po deseti dnech promítání je těsně pod 40 miliony, zatímco jeho předchůdci z Bílých domů měli za stejnou dobu padesátky. Pokud ale něco přijde ze světa, tak by trojka mohla být. Slušně se udržela i Tina Fey a její Whishey Tango Foxtrot s 4,6 miliony. Bohužel odpočítáváme ze slabé premiéry a jsme tak celkově jenom na 15 milionech. V jiné době by to byla trvalka, kterou by se studio pyšnilo, protože film nepochybně má předpoklady. Tenhle rok ale diváci něco takového vidět nechtěli.

Zbylé tři novinky pohořely jak v kinech, tak u kritiků. Nejlépe dopadla romantická komedie The Perfect Match s ansámblem převážně černošských herců. Nic nového pod sluncem a film profrčí kiny zřejmě bez výrazného zájmu. Podle malého počtu kin, ve kterých je (necelá tisícovka), to vypadá, že měl i prťavý rozpočet, takže i 4 miliony můžou být výhra.

Nechybí ani další křesťanské drama. Tento rok se nese ve znamení dobových kousků a po Ve jménu Krista je tu The Young Messiah o sedmiletém Ježíškovi. Kritici se shodnou, že jde o takovou "Skrytou hrozbu biblických filmů", kdy se dozvídáme ne úplně důležité informace u vyprávění, o kterém víme, jak skončí. Zároveň jde ale také o relativně zpackané drama, u kterého není jisté, zda tvůrci jedou na evangelické vlně, nebo křesťany pohrdají. Tak či tak, film stál 18 milionů, vypadá hůř než Hra o trůny a končí s 3,4 miliony. Čert to vem.

Co ale málokdo čekal, je naprosté vyhoření komedie Grimsby, která je dalším projektem Sachy Barona Cohena. Není to ale ani dokumentární Borat nebo Bruno, ani hraný a chytře napsaný Diktátor. Kritici tentokrát tvrdí, že ve filmu žádná satira není, jen tupé a samoúčelné vtipy, což znamená veskrze špatné známky napříč většinou recenzí. Film byl docela neohrabaný i v marketingu. Vsadil na nezvřejnitelnou scénu se slonicí, ale největší popularitu získal, když se odhalilo, že v něm hraje roli Donald Trump. Nakonec končíme na 3 milionech a místo Trumpa jsou pro smích tvůrci.

Z malých filmů zmíníme jen dva kousky, které by mohly příští týden tvořit doprovodný program pro větší novinky. První je Eye in the Sky s Helen Mirren, které začíná v pěti kinech se slušnými 117 000 dolary. Druhým je My Name Is Doris se Sally Field, které ze čtyř kin stihlo 84 000 dolarů.

Příští týden se vracíme na vlnu křesťanských filmů ze současnosti. Nevyléčitelné choroby budou mizet v Miracles from Heaven a pár spasitelů dorazí i v Alianci ze série Divergence, která na mezinárodních trzích zatím utržila 26 milionů.

Zdroj: Forbes







Grimsby

11.03.2016 | USA, Velká Británie, Austrálie
Akční, Komedie
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest