Box Office: Den nezávislosti: Nový propadák

Box Office: Den nezávislosti: Nový propadák | Fandíme filmu
Will Smith je pryč a Den nezávislosti je hned závislý na každém prodaném lístku. Ve třech kinech mezitím mrtvý Daniel Radcliffe hraje novodobého Wilsona z Trosečníka.

Po úspěchu Jurského světa, Creeda nebo Hvězdných válek pokračování Dnu nezávislosti nepochybně neznělo na papíře úplně zle, to se musí 20th Century Fox nechat. Samotná nostalgie ale takové projekty neutáhne, k tomu je potřeba kvalitní finální produkt, noví i staří diváci a dojem kinematografické události. Ani jedno z toho Den nezávislosti: Nový útok nenaplňuje, a proto tu máme tržbu 41,6 milionů.

To je méně než víkendových 50 milionů jedničky, která tehdy v roce 1996 dokonce utržila během šesti svátečních dnů (od středy do pondělí) 104 miliony. Stejná stovka čeká zřejmě i dvojku, bude to ale konečná domácí tržba filmu. Ve zbytku světa jsme na 102 milionech, což taky není kdovíjak skvělé, protože nová invaze stála rovných 200 mega. Cokoliv nad půl miliardy celosvětově film zachrání, ale tahle domácí i zámořská premiéra nedává moc naději, že se emzáci budou namáhat do třetice. 

Škatulata s premiérami nám vyplivly na konec měsíce jedno překvapení, kterým je survival Mělčiny s Blake Lively. Kritici hovoří o nejlepším žraločím filmu od dob Čelistí, což ale v konkurenci takových spektáklů jako Sharknado moc neříká. V tuhle chvíli je tak dobré mrknout na tržbu a přesvědčit se, jestli diváky něco takového zajímá. V Sony chtěli alespoň 7 milionů, když museli film odklidit od pokračování Očisty, dostali ale dvakrát tolik - 16,7 milionů. Blake Lively dokáže film utáhnout bez problémů a její Věčně mladá to dotáhla až na 42 mega při premiéře 13 milionů, což může naznačovat, že Mělčiny by mohly jít někam k padesátce jen z Ameriky. 

Žádná novinka očividně neměla zájem cpát se dopředu, takže se otěží chopila Dory, která své hledání korunuje 73 miliony v druhém víkendu (8. nejlepší tržba druhého víkendu). Film se hraje téměř na šupinu stejně jako Toy Story 3, což by mu mělo doma zaručit celkem cca 525 milionů. Třístovka padne v polovině nadcházejícího týdne, aktuálně jsme na 286 milionech. Celosvětově to pak dělá 396 milionů dolarů. Slušně se drží i komedie Centrální inteligence s polovičním úbytkem diváků a 18 miliony v druhém týdnu. Film je celosvětově už na 83 milionech. Hodně rychle krvácí V zajetí démonů 2 se 7,7 miliony. Film ale přesto zdolal jak Annabelle, tak Insidious 2 a s 87 miliony by měl bez problémů dosáhnout na stovku z Ameriky. Celosvětově má 242 milionů.

Ani menší novinky pro starší publikum nijak nezářily. Hodně tvrdá rána je to asi pro Free State of Jones, ve kterém se jižan Matthew McConaughey snaží vzepřít Konfederaci během Občanské války. Syrové dobové drama zní lákavě, hlavně v letní blockbusterové sezóně, bohužel je film hodně podprůměrný a pokud někdo slyší na recenze, tak jsou to právě starší diváci. Končíme tak se 7,7 miliony za víkend. Film stál 50 mega a polovinu je schopný dát z Ameriky. Velké zklamání je to bezpochyby pro distributora STX, který ne že by vysloveně tratil (na filmu se podílel jen 16 miliony), ale v poslední době se profiloval jako velký hráč na trhu s malými sebevědomými dramaty. I pro McConaugheyho je to rána, protože jde vlastně o první jeho sólový projekt od jeho velkého kariérového zlomu, který ukazuje, že jeho jméno není jasným kasovním lákadlem.

Spíše festivalovým filmem je nový kousek Nicolase Windinga Refna (Drive) s názvem Neon Demon, který Broad Green Pictures nasazují alespoň do osmistovky kin. Víkendová tržba je hodně slabých 561 000 dolarů. Problém je, že by se film nechytl v žádném nasazení, protože není kdovíjak dobrý a žádná šuškanda z něho nekoukala a nekouká. Opačně je to se Švýcarákem, ve kterém hraje Daniel Radcliffe mrtvolu, která pomůže Paulovi Danovi utéct z ostrova. Je to takový "Trosečník s prdícím Harrym Potterem" a uznáte, že podobná premisa zní přinejmenším zajímavě. Hodně diváků potřebovalo vědět, jestli je něco takového opravdu možné, a tak se nahrnuli do tří kin, aby tam nechali parádních 114 000 dolarů. Ještě jednomu filmu se tento víkend dostala pozornost. Šlo o výtečnou novozélandskou komedii Hunt for Wilderpeople od režiséra Taiky Waititiho, která utržila 59 000 dolarů, což Waititiho další film Thor: Ragnarok překoná během prvních pěti minut promítání.

Příští víkend nás čekají Legenda o Tarzanovi, Očista: Volební rok a Obr Dobr.

Zdroj: Forbes

Neon Demon

14.06.2016 | USA, Francie, Dánsko
Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest