Box Office: Lovec bez kořisti

Box Office: Lovec bez kořisti | Fandíme filmu
Lovci znatelně chybí Sněhurka, i s ní by ale zřejmě měl problémy s neuvěřitelným tahounem, kterým je Kniha džunglí.

Kniha džunglí režiséra Jona Favreaua a týmu v současnosti nejlepších animátorů na světě končí zaslouženě druhý víkend s necelými 61 miliony dolary. Film má naprosto neuvěřitelný propad 41 %, což ho posouvá do nejlepší čtyřky nejmenších propadů filmů s debutem nad 100 mega (Shrek 2 - 28 %, Spider-Man a Star Wars: Síla se probouzí - 39 %). Disney si jde sebevědomě pro veliký balík peněz, když přichází z úspěšně Zootropolis ke Knize džunglí, kterou bude následovat Captain America, pokračování Alenky a Nema. Dlouho tu nebylo léto, při jehož začátku už budou existovat čtyři filmy s americkou tržbou nad 300 mega. Tam totiž Kniha džunglí míří, zatím je tedy na 191 milionech. Celosvětově jsme na 528 milionech.

Hodně lační po nějaké pěkné sérii byli v Universalu. A když tehdy v roce 2012 Sněhurka a lovec utržili v Americe 400 mega, zatímco se topily v neúspěchu takové filmy jako Bitevní loď, zdálo se to jako sen. O čtyři roky později tu máme Lovce: Zimní válku a v Universalu si asi říkají, že měli investovat jinak. Hlavní rána samozřejmě pochází z castingu, kde chybí Sněhurka. Nedá se říct, že by přítomnost Kristen Stewart filmu výrazně pomohla, ale aspoň by mu "nějak" pomohla. No nebudu vás dlouho napínat, máme tady premiéru 20 milionů pro film, který stál 115 mega.

Není se opravdu čemu divit, film ztratil všechno svoje pohádkové kouzlo (ne že by předtím nějaké výrazně měl) a stala se z něj tuctová fantasy, kterou byste zaměnili se Sedmým synem z minulého roku, akorát místo Jeffa Bridgese je v ní Emily Blunt, co hraje militantní Elsu z Ledového království. Film má stále potenciál zachránit se ve světě, odtud zatím přicházejí zprávy o 80 milionech. Jinak je to ale docela trapas, který ukazuje, že byste měli posílat všechny pohádkové náměty raději rovnou k Disneymu. 

Propad 46 % potkal Barbershop: The Next Cut, což by vzhledem k ostatním filmům nebyl úbytek úplně tragický, v rámci série je to ale docela zklamání. Oba předchozí filmy nešly přes 40 %. I tak je necelých 11 milionů dolarů slušný druhý víkend, který posouvá film k 36 milionům v Americe a při rozpočtu 20 mega zřejmě i k plánům na čtvrtý díl. Stále komplikované je to s Batmanem v Supermanem, kteří s 5,5 miliony dosáhli mety 320 milionů a překonali tak v Americe Iron Mana (318 mil.) a Iron Mana 2 (312 mil.). Nutno poznamenat, že bez započítání inflace, příplatku za 3D a dalších proměnných. Nedá se tedy říct, že by na Úsvit spravedlnosti nikdo nepřišel, pořád jsou to ale taková nesebevědomá čísla, která jsme měli vidět už před pár týdny. Celosvětová tržba momentálně činí 851 milionů. Relativní nezájem je i o Criminal s Kevinem Costnerem. V druhém týdnu 3 miliony a 11 mega celkově. A nakonec se mezi "velkými rybami" loučíme s Hardcore Henrym, jehož neúspěch ho vyhnal z 2500 kin a v tom zbytku utržil nějakých 300 000 dolarů k devítimilionové tržbě v Americe. Tak ani těch 10 mega nebude. Mezinárodně se zatím podařilo utržit další dva miliony.

Máme tady také nějaké menší filmy. První je A Hologram for the King od režiséra Toma Tykwera (Atlas mraků), ale hlavně s Tomem Hanksem, kterého jenom v 400 kinech moc často nevídáme. Debut 1,75 milionů je pro Toma jeden z nejslabších, ale tenhle film asi nikdy neměl být kasovním zázrakem. Lionsgate spíš doufají, že se potichu a pomalu tahle charakterová studie doplazí k nějakým 10 - 12 milionům, což by mohla, protože ten film je podle recenzentů docela povedený a nikomu by neměl uškodit. 

Ještě před online premiérou nasadili Amazon Studios na 90 dní do kin film Elvis & Nixon s Michaelem Shannonem a Kevinem Spaceym. Tady ale padlo také z nějakých 400 kin jenom 475 000 dolarů. V Amazonu ale mají pravděpodobně všechno promyšlené a tohle limitované nasazení je asi jen pro ty, kteří si nedokážou film představit jinak než v kině.

A stejně jako nemůžete zkazit film Tomem Hanksem, tak ho nemůžete zkazit ani Susan Sarandon, která si střihla roli milující maminky v dramedii The Meddler. Ze čtyř kin padlo solidních 60 000 dolarů a v Sony Classics asi doufají, že až nadcházející Den matek pomůže filmu k větší návštěvnosti a pak se uvidí, jestli do nějaké stovky kin?

Příští víkend americká kina animák Ratchet a Clank, Svátek matek a komedii Keanu s Keyem a Peelem. Nás ale bude samozřejmě zajímat především Captain America: Občanská válka, který od středy do pátku vstoupí na několik desítek mezinárodních trhů.

Zdroj: Forbes

Hologram pro krále

20.04.2016 | USA, Velká Británie, Francie, Mexiko, Německo
Komedie, Drama
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest