Alenka v říši divů 2: Sucker Punch trailer

Alenka v říši divů 2: Sucker Punch trailer | Fandíme filmu
Pokud Alenku nepřikurtujete k posteli, hodně rychle se vrátí do říše divů. Její druhé dobrodružství nese podtitul Za zrcadlem a jak ukazuje upoutávka, nějaké jeho bližší vysvětlování není třeba.

Nejnovější trailer se dívá na Alenku (Mia Wasikowska) ze zajímavého úhlu pohledu. Začínáme v blázinci, ve kterém doktoři naší hrdince tvrdí, že to nemá v hlavě v pořádku. A jestli někomu vyprávěla, co se jí přihodilo v minulém filmu, vlastně se jim vůbec nemůžete divit. Tahle ikonografie připomíná Sucker Punch Zacka Snydera, ale zbytek upoutávky samozřejmě také filmy jako Matrix, eXistenZ nebo Počátek, kde se také hrdinové s chutí noří do dalších rovin bytí, které jsou podstatně divočejší než ty naše. A že ta Alenčina alternativní rovina je sakra divoká!

Na Zemi se zjevně zdržíme jen chvíli a jen co Alenka projde zrcadlem, začne neskutečný "mind-fuck", ve kterém nebude zřejmé, kde je nahoře a kde dole. Trailer je opět rytmicky sestříhaný, v návaznosti na padoucha, kterým je sám Čas (Sacha Baron Cohen). Stále je také zřejmé, že Kloboučník (Johnny Depp) je v maléru, a že všichni staří známí do nového příběhu budou zapletení též. Jinak se ale na plátně pouze hekticky střídají nejrůznější prostředí a není příliš jasné, kde co končí a začíná. Už v květnu uvidíme, jestli tahle jízda plná fantazie bude radostná a ohromující nebo nás z ní jen rozbolí hlava.

Alenka Kingsleigh (Mia Wasikowska) několik posledních let kráčela ve šlépějích svého otce a plavila se po moři. Po návratu do Londýna najde kouzelné zrcadlo a vrátí se do fantastické Říše divů. Tam znovu potká své kamarády Bílého králíka (Michael Sheen), housenku Abosolema (Alan Rickman), kocoura Šklíbu (Stephen Fry) a potrhlého Kloboučníka (Johnny Depp). Ten ale není tak docela sám sebou. Ztratil svoji „svoucnost“, a tak Bílá královna (Anne Hathaway) posílá Alenku pro Chronosféru, kovovou kouli z Velkých hodin, která pohání veškerý čas. Alenka cestuje v čase do minulosti a potkává se v různých dobách se svými starými přáteli i nepřáteli. Podaří se jí zachránit Kloboučníka dřív, než čas vyprší?

Na motivy pohádek Lewise Carolla scénář snímku Alenka v říši divů: Za zrcadlem (Alice Through the Looking Glass) napsala Linda Woolverton. Režíruje James Bobin. Z herců se vrací ještě Helena Bonham Carter jako Srdcová královna a Timothy Spall jako ohař Bayard. Dále hrají Rhys Ifans jako Kloboučníkův otec Zanik a Sacha Baron Cohen jako Čas, zvláštní stvoření, které je napůl člověk a napůl stroj. Česká i slovenská premiéra jsou naplánovány na 26.5. 2016. 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest