Venom se znovu chystá, nezávisle na Spider-Manovi

Venom se znovu chystá, nezávisle na Spider-Manovi | Fandíme filmu
Populární spider-manovský padouch dostane ještě jednu šanci na samostatný film.

Studio Sony Venoma poprvé chystalo už po premiéře Spider-Mana 3 (2007), když se přípravy Spider-Mana 4 protahovaly a Sony potřebovalo vydat nějaký spider-manovský projekt, aby si udrželo práva. Nakonec byl realizován Amazing Spider-Man a Venom se po čase začal chystat úplně od začátku, tentokrát jako součást provázaného vesmíru Amazing Spider-Mana. U projektu se postupně vystřídali Garry Ross (Hunger Games), Josh Trank (Kronika, Fantastická čtyřka), Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool) nebo Alex Kurtzman a Roberto Orci (Amazing Spider-Man 2).

Potom se Sony dohodlo na spolupráci s Marvelem a vypadalo to, že všechny jeho dosavadní plány jsou mrtvé. Avšak už v únoru 2015 se objevila podivná zpráva, podle které studio Venoma chystalo i nadále, nezávisle na úmluvě s Marvelem. A teď se projekt objevuje znovu.

Stále platí, že Venom nijak nebude souviset s chystaným novým Spider-Manem, který vzniká ve spolupráci s Marvelem. Což je jednoduše zvláštní model, protože Venom je se Spider-Manem bytostně spjatý. Projekt produkují Avi Arad a Matt Tolmach, kteří jsou často označováni za viníky Spider-Manova úpadku, zároveň se však šušká o tom, že jim studio muselo zalepit ústa nějakým jiným projektem, aby se nemontovali do samotného Spider-Mana a nechali jeho přípravu na hoších z Marvelu. Scénář filmu momentálně chystá Dante Harper, který napsal úvodní verzi scénáře sci-fi Na hraně zítřka. Dále už víme o filmu pouze to, že by měl v ideálním případě nastartovat celou vlastní sérii.

Venoma můžete znát už z Raimiho Spider-Mana 3. V komiksech se jedná o mimozemský symbiotický organismus, který se spojí se svým hostitelem (jistě vzpomínáte na populární černý Spider-Manův kostým), dodá mu nadlidskou sílu, ale postupně začne hostiteli stravovat tělo i mysl. Oddělení parazita od hostitele je posléze prakticky nemožné. Se symbiontem byla propojena celá řada postav, z nichž jsou nejznámější Peter Parker, nenávistivý reportér Eddie Brock, záporák Scorpion a konečně Flash Thompson, jeden z Parkerových spolužáků. Thompson vstoupil do služeb státní agentury, která vyvinula proceduru, jejímž prostřednictvím bylo možné symbiont částečně ovládat a vysílat jeho hostitele na náročné vojenské mise. Tehdy se z Venoma stal regulérní antihrdina. Netušíme, kterou verzí postavy se má plánovaný film inspirovat.

Zdroje: Deviant Art, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest