Spider-Man: Sinister Six a Venom stále v plánu

Spider-Man: Sinister Six a Venom stále v plánu | Fandíme filmu
Další podrobnosti dohody mezi Marvelem a Sony, při kterých si studia nevyměnila mezi sebou ani dolar.

Když tento týden Marvel a Sony oznámily spolupráci na dalších filmech se Spider-Manem, vzbudilo to ve fanoušcích nadšení. Co přesně se ale dohodlo? Pojďme společně nahlédnout pod pokličku aktuální úmluvy.

Začněme rekapitulací oficiálního tiskového prohlášení. Nadpis hlásá, že „Sony přivádí Marvel do světa Spider-Mana“. V rámci dohody se nový Spider-Man poprvé objeví v marvelovce (podle zákulisních zvěstí to bude Captain America: Civil War) a následně dostane samostatný film, který bude mít premiéru 28.7. 2017. Producenty filmu budou šéf Marvelu Kevin Feige a jeho tým a zástupkyně Sony, Amy Pascal. Společně mají spolupracovat na novém tvůrčím pojetí Spider-Mana, avšak kreativní kontrola, financování a distribuce samostatných filmů se Spider-Manem i nadále patří do rukou Sony.

Marvel a Sony zvažují možnost, že by se určité postavy z filmového Marvel Universe podívaly do některého z budoucích spidermanovských filmů. Spider-Man zaujme své místo ve filmovém Marvel Universe, což má přinést nové příležitosti k vyprávění příběhů i budování série. Přizvání Marvelu má v ideálním případě Spider-Manovi dopřát kreativní úroveň, na jakou jsou fanoušci zvyklí z filmů od Marvel Studios.

Jak sami vidíte, nikde napadlo ani slůvko o penězích, kupování nebo prodávání. Ani o nějakých detailních budoucích plánech. A hollywoodské zpravodaje potvrzují, že v rámci unikátního partnerství k vůbec žádným majetkovým přesunům nedošlo . Společnosti si navzájem nebudou pomáhat s financováním, ani se nebudou dělit o zisky. Teoreticky možné je snad jedině to, že by Marvel dostal vyplacené určité bonusy, pokud by nový Spider-Man v pokladnách kin překonal jisté, blíže nespecifikované hranice.

Marvel se údajně snažil Spider-Mana koupit a nabízel za něj miliardy dolarů (což upřímně řečeno zní dost šíleně, když vezmeme v potaz, že celý Marvel i s komiksovou odnoží přišel Disneyho „jen“ na 4 miliardy), ale Sony se výnosné značky nechce vzdát. Obě společnosti tak nakonec pouze uzavřely oboustranně výhodné partnerství.

Pro Sony jde především o tolik potřebný impulz, šanci, jak dát skomírající značce nový život a získat fanoušky zpět na svou stranu. Spider-Manovi se dostane bezplatné propagace v jedné z příštích marvelovek a ještě s jeho příštím filmem budou pomáhat lidé, kteří dovedou nasekat stamiliony z chlápka oblečeného v americké vlajce nebo z mluvícího mývala a chodícího stromu.

Co má z partnerství Marvel? Navenek se konečně může pochlubit jedním z vůbec nejpopulárnějších hrdinů ve svých týmovkách. Interně ale může hrát daleko větší význam merchandising. Jak jste se mohli nedávno dočíst, Spider-Man na různých hračkách vydělává víc, než Avengers, Batman a Superman dohromady, a pokud bude mít Disney (vlastník Marvelu) větší kontrolu nad synergií celovečerních filmů a doplňkového prodeje, jistě z ní dokáže těžit.

Podle zákulisních zdrojů The Hollywood Reporteru by se mohl Disney Spider-Mana pokusit v budoucnu znovu koupit anebo by se mohl koupit rovnou celé studio Sony. Tomu má nenápadné prorůstání do konkurenční společnosti údajně napomáhat a právě kvůli navazování dalších vazeb má Marvel bude zvažovat (v oficiální zprávě zmiňované) zapojení marvelovských postav do budoucích spidermanovských filmů.

S těmi je to však podle magazínu Variety maličko složitější. Hollywoodský zpravodaj tvrdí, že Sony i nadále chystá Sinister Six, Venoma a tým složený z ženských postav Spider-Manova světa. Na žádném z daných filmů se v současnosti nepodílí Kevin Feige. Pokud je zpráva akurátní, je značně matoucí. Chystá snad Sony spidermanovské filmy, které nebudou provázané s hlavní dějovou linií a filmovým Marvel Universe? Nebo se Sony pokouší na Marvel Universe přilepit něco, nad čím Marvel nemá plný dozor? To jsou samozřejmě nesmírně důležité otázky, které poměrně zásadním způsobem ovlivňují komiksovou produkci, kterou obě studia nakonec v nejbližších letech připraví. Můžeme jen doufat, že neveřejná část dohody má jasně daná pravidla a Marvel pevně drží opratě ve svých rukou. Protože v dobrý úsudek Sony věří v rámci komiksových filmů v dnešní době asi málokdo.

Zdroje: Variety, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest