Spider-Man: Jak zapadne do Marvel Universe

Spider-Man: Jak zapadne do Marvel Universe | Fandíme filmu
Šéf Marvelu a režisér Jon Watts o novém Spider-Manovi a jeho místě ve světě Marvelu, stejně jako o velkém množství postav

Avengers: Age of Ultron se začali prodávat v USA na Blu-ray a šéf Marvelu při té příležitosti promluvil s novináři. Došlo i na Spider-Mana. Z toho, že se konečně podařilo s konkurenčním studiem Sony (které drží na Spider-Mana filmová práva) dohodnout na spolupráci, má Kevin Feige obrovskou radost. Marvel je sice připravený na každou situaci a měl pro jistotu nachystané i takové scénáře, ve kterých Pavoučí muž vůbec nefiguruje, avšak Feige věří, že jeho lidé dovedou se Spider-Manem vyprávět vynikající příběhy. Peter Parker navíc podle něj do světa Marvelu prostě patří a je na něm jedinečné, že je úplně jiný, než všichni ostatní hrdinové pod hlavičkou studia. Zapojení Spider-Mana do světa Marvelu ale není to hlavní, nejdůležitější je, aby fungovaly jeho samostatné filmy.

Ten první (rok 2017) natočí Jon Watts, který v separátním rozhovoru znovu zdůraznil, že Peter Parker bude ve světě Marvelu obyčejný patnáctiletý kluk, který bude na střední škole především bojovat s vlastním dospíváním. Představitel hlavní role Tom Holland je navíc podle režiséra hotovým ztělesněním toho, co dělá Spider-Mana Spider-Manem. A nemáme se bát toho, že by se hrdina znovu opakoval – příběh o smrti strýčka Bena nejde vyprávět donekonečna.

Poprvé se ale s novým Spider-Manem nepotkáme v jeho samostatném filmu, ale už příští rok v Captain America: Občanská válka. To podle někoho může být docela pozdě, avšak podle Feigeho není důležité, kdy se který hrdina v Marvel Universe představí, ale jakým způsobem se představí. Podrobnosti zatím neznáme, nicméně šéf studia slibuje, že i když se v Občanské válce objeví hodně postav, každé z nich bude věnováno dost péče na to, aby bylo zřejmé, čím je pro příběh filmu podstatná.

Většina postav ale svou troškou do mlýna musí přispět rychle, protože nejvíc prostoru bude věnováno Captainovi Amerikovi (Chris Evans), který je jednoznačným protagonistou celého příběhu. Podobně jako Captain America: Návrat prvního Avengera má být i nový film soustředěný a relativně přímočarý thriller, ve kterém všechny případné odbočky musí nějakým způsobem sloužit hlavní dějové linii.

Captain America: Občanská válka dorazí do českých a slovenských kin 5.6. 2016, příští samostatný film se Spider-Manem 27.7. 2017.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest