Deadpool 2: Vše, co už o pokračování eRkového hitu víme

Deadpool 2: Vše, co už o pokračování eRkového hitu víme | Fandíme filmu
Co je pro pokračování podstatné, kdo jej připraví, jak to bude s rozpočtem, na co se už teď můžeme těšit a jak to bude s Deadpoolem mimo jeho vlastní sérii.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Deadpool uspěl na všech frontách. Líbil se skalním fanouškům, běžným divákům i kritikům. A co je v tomhle případě nejdůležitější, nesmírně dobře si vede také v pokladnách (už utržil přes půl miliardy), což je ten hlavní ukazatel, který rozhoduje o tom, jestli se bude nebo nebude točit nějaké pokračování. To bylo schváleno ještě před premiérou, kdy předběžné odhady předpovídaly, že film utrží za úvodní víkend maximálně tak 70 milionů dolarů. Nakonec to bylo (v amerických kinech) zhruba dvakrát tolik.

Díky starší zprávě víme, že na mnoho pokračování dopředu jsou zavázáni všichni herci. Teď už je však potvrzený i návrat scenáristů Rhetta Reese a Paula Wernicka a počítá se i s režisérem Timem Millerem. Všichni zúčastnění by za své služby měli dostat náležitě přidáno. Nejlépe na tom bude Ryan Reynolds. Ten za první film dostal jako hlavní hvězda a producent „jen“ 2 miliony dolarů, ale díky bonusům za vysoké tržby by se měl dostat na nějakých 10 milionů. Pro dvojku už jeho tým vyjednává podstatně veselejší výplatu. Režisér Tim Miller dostal za jedničku jakožto za svou celovečerní prvotinu standardní tabulkový plat 250 tisíc dolarů, s bonusy by si měl o pár desítek tisíc polepšit. Za dvojku už si může říct o půl milionu. Možná to nevypadá na první pohled příliš férově, ale herecké hvězdy jsou jednoduše tvářemi filmů, režiséři jsou v očích studií nahraditelní. S určitým nárůstem mohou počítat i scenáristé.

Ti se přitom ještě před premiérou jedničky nechali slyšet, že určitě nechtějí, aby rozpočet pokračování narostl do nějakých závratných výšin. Deadpool podle nich prostě není ten typ hrdiny, co zvedá města do vzduchu a bojuje s mimozemšťany. Jeho příběhy by měly být relativně komorní a taky takové zůstanou. Nějaký nárůst rozpočtu by si ale tvůrci přeci jen zasloužili, už jen kvůli zmiňovanému nárůstu výplat, ale také proto, aby nemuseli scénář znovu proškrtávat.

Před natáčením jedničky za nimi jednoho dne přišlo studio a oznámilo, že když do dvou dnů neškrtnou ze scénáře sekvence za 8 milionů dolarů, točit se nebude. O co jsme kvůli tomu přišli? V úvodu se Ajax (Ed Skrein) s Deadpoolem měli honit na motorkách, ale nakonec Ajax prostě zmizel, když se Deadpool otočil. Další miliony se ušetřili, když scenáristé škrtli ze scénáře tři Ajaxovy poskoky (kteří by se neobešli bez určité míry digitálních triků) - Garrisona Kanea, Slugga a Wirea. Nahradila je jedna postava, kterou si zahrála Gina Carano.

Další kapitola »

Deadpool 2

18.05.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest