Box Office: Deadpool a tři propadáky

Box Office: Deadpool a tři propadáky | Fandíme filmu
Tragický víkend poslal tři novinky ke dnu a Star Wars pryč z kasovní TOP 10.

Jedničkou víkendu potřetí a zřejmě i naposledy Deadpool s 31 miliony dolary. Po 17 dnech promítání jsme na 285 milionech v Americe a 609 milionech celosvětově. To znamená, že Umučení Krista (611 milionů celosvětově) padne a nevyhnutelně i Matrix Reloaded (722 milionů celosvětově). Jiná situace je čistě v Americe, kde Deadpool může pohlížet na 350 milionů Amerického snipera, ale 370 mega Umučení Krista? No nevím... Bavíme se samozřejmě o nejlepších tržbách filmů s ratingem R.

První průšvih víkendu je akční velkolepá fantasy Bohové Egypta. Na jednu stranu tu máme o propíraném oscarovém víkendu film, ve kterém skoro provokativně hrají Egypťany bílí Australané a Evropané. To je téma, které sice štve, ale diváky od návštěvy neodrazuje. Na druhou stranu tady ale máme zcela původní a podle (některých) ohlasů i sakra zábavný námět s režisérem, který umí vysoustružit parádní vizuál. Podle většiny kritiků je film nicméně nekoherentní blábol. No a tady už ten problém bude. Diváci viděli špatně hodnocenou, bláznivou fantasy bez jakéhokoliv referenčního bodu a dali od filmu ruce pryč.

Čekáte určitě netrpělivě na číslo a to činí 14 milionů dolarů. Se zahraničím celkově 52 milionů při 140milionovém rozpočtu. Distributor Lionsgate na tom tratit nebude, protože odchytil v Americe jen distribuční práva za 10 milionů a ještě něco málo dal do marketingu. Ti ostatní, co Bohy Egypta platili, se ale k velkým filmům na dlouhou dobu nedostanou a nepomůže jim ani fakt, že kvůli natáčení v Austrálii se zaplatilo méně na daních. Od začátku roku jsme tu pořádný propadák neměli a jednou to přijít muselo. Můžete se filmu vysmívat, nikdo vám to asi brát nebude. Ti, co ho ale budou mít možnost vidět, dost možná zapláčou nad promarněným potenciálem (My jsme relativně chválili).

Dalším dvěma premiérovým propadákům předchází Kung Fu Panda 3 s posledním volným týdnem bez Zootropolis. Město zvířat dorazí už příští víkend, takže pro pandy ještě 9 milionů k necelým 130 mega v Americe a nějakých 314 milionů celosvětově. Animák ale ještě nezačal ve spoustě zemí včetně těch našich středoevropských. Slušně se udrželo i Ve jménu Krista se 7 miliony. Film má aktuálně 22 milionů, ještě jednou tolik určitě dá a potom uvidíme, jak si udrží projekce.

Druhou novinkou je Orel Eddie, klasické sportovní drama o těžké cestě na vrchol. Protože je z oblasti skoků na lyžích, tak se tam klacky pod nohy hází jak přeneseně, tak doslova. Zahráli si v něm Taron Edgerton z Kingsmana a Hugh Jackman. Na to, že film produkoval Matthew Vaughn, se rozhodně nejedná o žádnou šílenost, ale o naprosto tuctové drama, které diváci očividně vůbec nepotřebovali vidět. V Americe začínáme na 6,3 milionech, rozpočet je 23 milionů a film zřejmě ve výsledku utrží stejně jako podobný Race z minulého týdne, který ale rozhodně neměl tucty předpremiér a reklamních materiálů s diváky, kteří hovoří o tom, jak "povznášející" film je.

Třetí novinkou a třetím propadákem je syrové kriminální drama Triple 9. Název filmu odkazuje na policejní kód pro postřeleného strážníka a zkorumpovaní policisté si v něm opravdu chtějí podat jednoho z kolegů, jehož vraždou odlákají pozornost od připravované loupeže. Režie John Hillcoat (Australanům se tenhle víkend vážně nedařilo) a mezi herci samá zvučná jména jako Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Kate Winslet nebo Norman Reedus. Ani tady diváky nic nepřesvědčilo a v kinech zůstalo 6 milionů taktéž při 20milionovém rozpočtu. No a i tady distributor Open Road zaplatil jen za práva a marketing a prodělávat tak budou ostatní.

Po minulém víkendu se naštěstí úplně nezhroutil povedený horor The Witch, ba naopak se propadl jen o 43% a končí s 5 miliony. Na horor skvělé, v Americe jsme jinak na 16,6 milionech. Pokud si jinak myslíte, že Deadpool je aktuálně nejúspěšnějším sprosťákem světa, tak se mýlíte, protože čínská The Mermaid je také eRkový film a zřejmě bude dokonce nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob, protože je aktuálně na 3 miliardách jüanů, tedy nějakých 459 milionech dolarů. V Americe se film stále hraje jen v nějakých 70 kinech, odkud zatím káply slušné 2 miliony. Star Wars se jinak v jedenáctém týdnu promítání propadly na jedenáctou příčku. Žádný rekord to není, jen taková roztomilá hříčka. Film má celosvětově 2 miliardy a 48 milionů k tomu a na žádné další rekordy už bez nějaké té obnovené premiéry po letech útočit nebude. Revenant těsně před svým předpovídaným vítězstvím na Oscarech utržil 3,8 milionů a celosvětově se přehoupl přes 400 milionů dolarů. Oscarová reklamní masírka se tak zcela zjevně vyplácí.

Příští týden probereme, jak dnešní Oscaři ovlivní nominované a vítězné filmy. K tomu přibude už zmiňovaná Zootropolis, která stihla ze zahraničních předpremiér vysbírat už 80 milionů. Taky dorazí komedie Tiny Fey s názvem Whisky Tango Foxtrot, Gerard Butler si bude moct napravit reputaci Pádem Londýna a v limitovaném nasazení bude k vidění Vlna a Malickův Knight of Cups.

Zdroj: Forbes

Bohové Egypta

24.02.2016 | USA, Austrálie
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest