Star Wars: Epizoda VIII: Vrátí se Obi-Wan Kenobi?

Star Wars: Epizoda VIII: Vrátí se Obi-Wan Kenobi? | Fandíme filmu
Kde všude se bude točit a kteří herci už se připravují na natáčení. A vypadá to, že i v pokračování Finn vezme do ruky (světelný) meč.

Začneme chytlavým drbem, který zaslechl Kristian Harloff, redaktor serveru Schmoes Know, kterému se tu a tam občas nějaké solidní tajemství odhalit podaří. Harloff sám neví, jakou téhle zvěsti přikládat váhu, nicméně zaslechl, že Ewan McGregor vyjednává o tom, že by si ve Star Wars: Epizodě VIII zahrál ducha Obi-Wana Kenobiho. McGregor hrál Obi-Wana v prequelové trilogii Star Wars, ale jeho hlas byl slyšet také v Epizodě VII, když se Rey poprvé dotkne světelného meče. Nedávno jsme se dozvěděli, že v Síla se probouzí měl mít roli mrtvý Yoda a v minulosti se šuškalo i o tom, že bychom mohli vidět ducha Anakina Skywalkera. Návštěva od Bena Kenobiho tedy nezní vůbec nereálně, jen je otázkou, zda jde skutečně o pádnou zákulisní informaci nebo jen racionální spekulaci.

Co dalšího se v poslední době kolem Star Wars VIII událo? Nedávno jsme se dozvěděli, že kvůli úpravám scénáře byl odložen začátek natáčení. Ten se ale kvapem blíží a přípravy pokračují. Scénář je podle všeho dokončený, několik herců přiznalo, že už jej četlo a režisér Rian Johnson se vyfotil na parkovišti před ateliérem Pinewood (a následně zase fotku smazal).

John Boyega pak na svém Instagramu naznačil, že už trénuje boj s mečem (tudíž můžeme očekávat, že jej v příštím filmu opět bude brát do ruky), Mark Hamill byl v Británii vyfotografován se solidní jediovskou bradkou a Oscar Isaac a Adam Driver jsou také momentálně na ostrovech, i když je možné, že dorazili pouze kvůli premiéře Zoolandera 2.

Kromě ateliérů u Londýna se herci podívají také do Chorvatska, kde se má natáčet v Dubrovníku, popřípadě v jeho okolí. Nevíme, zda štáb využije zdejší malebné uličky (viz Hra o trůny) nebo Dubrovník využije pouze jako svoji základnu a natáčet bude v okolí. Fanoušci spekulují, že by filmaři mohli využít Kninskou pevnost nebo ostrov Lokrum, kde jsou k vidění podobná architektura či krajina jako na ostrově Skellig Michael, kde se natáčela závěrečná scéna The Force Awakens a filmaři tam pořídili závěrem loňského roku dokonce už i několik vůbec úplně prvních záběrů z Epizody VIII.

A vedle Chorvatska navštíví filmaři ještě Mexiko. Už loni to prozradila producentka Kathleen Kennedy, teď to potvrzují zástupci filmové komise v Mexico City, kde si měl štáb obhlížet lokace, které vypadají „mimozemsky“. Můžeme tedy jen doufat, že se kombinací skutečných lokací a práce v ateliéru podaří vytvořit stejně živoucí místo, jakým byla Jakku v minulém filmu.

Zdroje: Busted, Cassam Looch, Shanghai Daily, Kristian Harloff, Star Wars News I, II, III, Dubrovnik Times

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest