Alien: Covenant nakonec úplně bez Noomi Rapace

Alien: Covenant nakonec úplně bez Noomi Rapace | Fandíme filmu
20th Century Fox
Co říkají Ridley Scott a Noomi Rapace? A štáb hledá hubeňoury.

Alien: Covenant je pokračování Promethea, tudíž jsme se mohli domnívat, že ve filmu uvidíme androida Davida (Michael Fassbender) a výzkumnici Elizabeth Shaw (Noomi Rapace), jediné dvě postavy, které události Promethea přežily. V oficiální tiskové zprávě však Rapace na rozdíl od Fassbendera uvedena nebyla a nějaký čas poté bylo uváděno, že se vrátí pouze v "malé roličce". Aktuálně byl na návrat Rapace tázán přímo režisér Ridley Scott a ten řekl, že ve filmu nebude vůbec.

Přesněji řečeno se jej novinář zeptal, jestli s ním herečka bude pracovat v Austrálii (kde se film za krátko začne natáčet) a režisér na to řekl, že ne. Když byla na Alien: Covenant dotázána před deseti dny sama Rapace, s úsměvem na rtech odpověděla, že se na tohle téma zatím nebude vyjadřovat. Jak si to všechno přebrat? Můžeme počítat s tím, že herečka nebude mít ve filmu žádnou větší roli. Možná se s ní nakonec podaří dojednat nějaké malé cameo, možná filmaři v nějakém flashbacku použijí archivní záběry, popřípadě ji v rychlém prostřihu ztvární někdo jiný. Nebo z Shaw uvidíme jen mrtvé tělo. Nic z toho bych zatím definitivně nezavrhoval, ale kdybychom Shaw ve filmu opravdu neměli potkat vůbec, nikoho z nás už to po tomhle Ridleyho vyjádření nepřekvapí. Zůstává otázkou, zda se sága ještě někdy k Elizabeth nějakým způsobem vrátí, protože její příběh zcela uzavřený určitě nebyl.

Scott dále uvedl, že hlavní role se stále obsazují, ale na druhou stranu už jsou skoro hotové detailní storyboardy. Do těch si Ridley rozkresluje každý svůj připravovaný film do úplně posledního záběru, protože to podle něj může ušetřit spoustu času a energie při vlastním natáčení. Na úplný závěr doplňujeme, že štáb hledá herce ve věku od 8 do 40 let, kteří musí být silní, mrštní, ale zároveň velice hubení. Hledají snad v castingovém oddělení představitele nějakého druhu mimozemšťanů?

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. Premiéra je naplánována na 6.10. 2017.

Zdroje: Scified, Daily Mail, Red Carpet TV News

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest