Alien: Covenant ukáže všechny podoby vetřelce, jak je známe

Alien: Covenant ukáže všechny podoby vetřelce, jak je známe | Fandíme filmu
Ridley Scott se Vetřelci chce opravdu dostat na kobylku a chystaném filmu slavnou stvůru nebude držet zkrátka.

Ridley Scott chystá pokračování Promethea a je vidět, touha po separátním koutku vesmíru, který nebude příliš závislý na sáze Vetřelce, je pozapomenuta. Místo toho se hlasitě probudila podstatně starší tužba. Už při natáčení prvního Aliena z roku 1979 Scott chtěl vědět víc o tom, kde se legendární stvoření vzalo. A teď se to jednoduše vypraví zjistit a my se můžeme přidat. Že se Alien: Covenant bude hlásit víc k Vetřelci než k Prometheovi, naznačuje i aktuální interview, ve kterém režisér na rovinu říká, že jeho příští film je prostě a jednoduše Alien! Hrdinové filmu se vydají na planetu, ze které vzešli Inženýři (mimozemšťané z Promethea a Vetřelce 1) a najdou tam vyvíjející se stvoření, které Inženýři vyrobili. Ale proč to udělali? Proč by chtěli stvořit takovou děsivou stvůru?

V původním Vetřelci z roku 1979 působil xenomorf tak trochu biomechanicky, tak trochu jako zbraň. Covenant vysvětlí, proč tomu tak je a uvede vetřelce zpět na scénu. Nebude chybět žádné tradiční stádium. Uvidíme vajíčko, face-huggera, porod skrz hrudník i vzrostlého jedince. A na závěr Ridley znovu opakuje, že k Covenantu by šla natočit ještě jedno, dvě pokračování. Scottův apetit po Vetřelci je tedy zkrátka velký. Uvidíme, jak s ním nakonec naloží.

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. Premiéra je naplánována na 6.10. 2017.

Zdroj: The Wrap

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest