Alien: Covenant bude tvrdé eRko, slibuje Ridley Scott

Alien: Covenant bude tvrdé eRko, slibuje Ridley Scott | Fandíme filmu
20th Century Fox
Nový Alien má přinést ještě extrémnější moment, než jakým v roce 1979 bylo prodrání vetřelce skrz lidskou hruď.

Také na předávání Zlatých glóbů byl Ridley Scott dotázán na Aliena: Covenant – chystané pokračování Promethea, které dějově předchází prvnímu Vetřelci. Režisér před novináři prohlásil, že film bude tvrdé eRko, tedy že bude mládeži nepřístupný. Když před mnoha lety natáčel prvního Vetřelce, byla scéna, ve které se malý Alien prorve skrz lidskou hruď pro publikum tak extrémní, že se Ridley bál, jestli nezašel příliš daleko. Teď by naopak něco podobného chtěl divákům dopřát znovu, akorát ještě mnohem, mnohem drsnější.

Kromě jedničky z odvislé série Alien vs. Predator, byly zatím všechny díly Vetřelce mládeži nepřístupné. Následně pak až Promethus byl točený se záměrem dosáhnout na mírnější rating PG-13, který ale filmařům unikl - kvůli drsné operační scéně dostal film rating R. Některé momenty ve filmu skutečně působily až zbytečně sterilně a kritiky filmu jeho bezkrevnou brutalitu vyčítaly. Pokud by se tedy Scott vrátil k větší volnosti eRkového ratingu už od samotného prvopočátku natáčení, bylo by to jistě přivítáno s povděkem.

Otázkou je, zda něco takového povolí studio, když v případě Promethea toužilo do kin nasadit umírněnou verzi, aby se vrátil vysoký rozpočet. Kdo ví, možná Fox seznal, že takhle strategie nezabrala. Nebo nový film bude mít rozpočet nižší. Nebo Fox spoléhá na to, že značka „Alien“ přitáhne diváky automaticky. Nebo po úspěchu Šíleného Maxe zase začínají filmům pro dospělé v Hollywoodu důvěřovat. 

Hned následující den po udílení Zlatých glóbů odletěl Scott na inspekci do Austrálie, kde se film v ateliérech Fox v Sydney bude natáčet. Jeho štáb už tam delší dobu připravuje vše potřebné a točit se začne zhruba za dva měsíce.

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. Ve vedlejší roli se má objevit Noomi Rapace, hlavní ženskou roli dostala Katherine Waterston. Režíruje Ridley Scott, na scénáři se podíleli Michael Green, Jack Paglen a John Logan. Datum české premiéry je stanoveno na 5.10. 2017.

Zdroj: Screen Slam

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest