Zlatý glóbus 2016: Dojatý Sly, šťastný Leo, Méďa z Revenanta

Zlatý glóbus 2016: Dojatý Sly, šťastný Leo, Méďa z Revenanta | Fandíme filmu
Jak se letos Asociaci zahraničních novinářů podařilo rozdat ceny a jak se povedl vlastní předávací ceremoniál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

HFPA President Lorenzo Soria welcomes us to the 2016 #GoldenGlobes.

Zveřejnil(a) Golden Globes dne 10. leden 2016

Za Ennia Morriconeho převzal cenu režisér Quentin Tarantino, který je proslulý svými encyklopedickými znalostmi. Tentokrát ale chybil, když uvedl, že Morricone zatím nebyl oceněn. Ve skutečnosti ale šlo už o jeho třetí Zlatý glóbus. Pokud Tarantino měl na mysli čistě Oscary, pak jeho prohlášení platí. A třešničkou na dortu byl při přebírání ceny za celoživotní přínos Denzel Washington, který si zapomněl brýle, a tak bez poznámek docela slušně zadrhával, leč působil příjemně uvolněně a sympaticky si na pódium vzal celou svou rodinu.

Andy Samberg almost fooled us all. #almost #finalawardofthenight #GoldenGlobes

Zveřejnil(a) Golden Globes dne 10. leden 2016

Co se komediálních skečů týče, Ricky Gervais v úloze moderátora byl opět ostrý jako břitva. Tentokrát dokonce natolik, že v sále bylo tu a tam cítit hmatatelnou nervozitu a vidět uhýbání pohledů. Gervais se bez skrupulí opíral do celého večera, do jeho zbytečnosti, do pochybnosti celého ocenění a jeho konečné bezvýznamnosti. Já osobně jsem se nad jeho kousavými poznámkami docela bavil, člověk by ale čekal, že Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (která ceny vyhlašuje), až tak spokojená s útoky na svoji podstatu nebude. Jenže opak je pravdou. Asociace se nad Rickym rozčilovala naposledy, když show moderoval vůbec poprvé. Pak si ale rychle všimla nárůstu sledovanosti a rozhodla se s jeho nekorektním humorem smířit. Ani tentokrát se Gervaisovi meze překročit nepodařilo – už má smlouvu na příští ročník.

Z jednotlivých komediálních čísel jsou nejzapamatovatelnější asi Jonah Hill v kostýmu medvěda z Revenanta a přátelské švitoření Amy SchumerJennifer Lawrence. Schválně, za jak dlouho budou holky samy něco společně moderovat. Jednotlivá videa najdete proložená napříč článkem, takže neváhejte a nasávejte atmosféru předávacího večera.

Doplňující zdroje: NBC, Deadline, Vulture

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest