Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer

Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Leonardo DiCaprio bojuje o život v zamrzlé Dakotě, podobně jako filmaři bojovali s neúprosnou přírodou.

Zmrtvýchvstání Revenant (jak se historické drama Alejandra Gonzáleze Iñárritua bude jmenovat v českých kinech) i v aktuální upoutávce vypadá jako nesmírně intenzivní podívaná. Iñárritu vždycky rád diváky emocionálně drásal a tady se zdá, že mu to americká divočina, skvělá kamera Emmanuela Lubezkiho a oddaní herci opět dovolí. Leonardo DiCaprio se kvůli filmu viditelně plazí bahnem i ledovou vodou, Tom Hardy se nebojí ze sebe udělat naprosto opovrženíhodnou lidskou bytost.

A je moc dobře, že je poctivá práce v upoutávkách vidět, protože si filmaři při natáčení vytrpěli svoje. Režisér chtěl původně natáčet celý film chronologicky, ale hned zpočátku mu to bylo znemožněno, když v kanadských lesích (zahrály si historickou Dakotu) sníh padal či tál přesně v těch chvílích, kdy to filmaři nepotřebovali. Do tvrdých zimních podmínek se štáb vydal proto, aby byl snímek co nejautentičtější a obešel se bez digitálních triků (hádám ale, že koně ze závěru traileru nikdo ze srázu neposlal) a kvůli autenticitě se Iñárritu také rozhodl, že si vystačí pouze s přírodním světlem. Bylo tak možné natáčet pouze několik hodin denně.

Natáčení kvůli počasí bylo třeba několikrát odkládat a ve chvíli, kdy vyšel první trailer, dokonce stále ještě nebyl hotový závěr filmu. Ten se nakonec musel točit v Ohňové zemi, kde konečně byly k dispozici ideální podmínky. Rozpočet kvůli komplikacím postupně narůstal a podle některých odhadů by se mohl nakonec vyšplhat až na nějakých 135 milionů dolarů. Pokud by se to skutečně stalo, budou se muset v marketingovém oddělení sakra ohánět, aby dostali do kin dostatek diváků. Zvlášť když mohou přijít jenom dospělí – film je mládeži nepřístupný, a to pro krvavé násilí, neslušné výrazy, sexuální napadení a nahotu.

Děj je volně inspirován skutečnými událostmi a Leonardo DiCaprio ve snímku hraje lovce kožešin Hugha Glasse, kterého během expedice napadne medvěd. Druhové jej nechají napospas divočině, okradou jej a odvlečou jeho nemanželského syna. Polomrtvý Glass je natolik odhodlaný, že se bývalým společníkům vydá po stopě. K traileru přikládáme také nejnovější fotky. Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány na 14.1. 2016.

Zmrtvýchvstání Revenant: Trailer

Zdroje: Grantland, BOM, Yahoo

REVENANT Zmrtvýchvstání

16.12.2015 | USA, Kanada, Hong Kong, Tchaj-wan
Dobrodružný, Drama, Thriller, Western
Info o filmu

Galerie: 9

Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu Zmrtvýchvstání Revenant: Další uhrančivý trailer | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest