Thor: Ragnarok: Dočkáme se ženské záporačky?

Thor: Ragnarok: Dočkáme se ženské záporačky? | Fandíme filmu
Plus fanouškovská teorie o tom, kde se mohli inspirovat scenáristé filmu.

Thor: Ragnarok by se měl natáčet během léta příštího roku, takže na oficiální informace přímo od Marvelu je ještě brzy a pohybujeme se převážně v rovině zákulisních zvěstí, polopravd a spekulací. Jisté je, že se ve filmu objeví Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Loki (Tom Hiddleston) a Lady Sif (Jaimie Alexander), a že se Thor vrací po událostech Avengers: Age of Ultron do Asgardu. Název zdánlivě odkazuje k Ragnaroku, což je v komiksech (potažmo v norské mytologii) apokalyptická událost, která restartuje chod asgardských dějin.

Podle nejnovější nepotvrzené zprávy bychom se ve filmu měli dočkat ženské záporačky, které jsou ve filmech od Marvelu značně nedostatkovým zbožím. Zatím jsme se setkali vlastně jen s Nebulou ve Strážcích galaxie a v Avengers: Age of Ultron fungovala nějaký čas jako antagonista Scarlet Witch. Studio by údajně do nové role rádo obsadilo nějakou opravdu hodně dobře známou herečku. A kdo by takovou záporačkou mohl být? Nejpopulárnější jsou v komiksech Enchantress a Hela.

Enchantress (nebo také Amora) je mocná kouzelnice, která někdy vystupuje jako oponent, někdy jako spojenec. V některých příbězích byla do Thora zamilovaná a byla ochotná udělat cokoliv, aby jej získala pro sebe. Při událostech Ragnaroku nehraje zrovna nejvýraznější úlohu. Hela je v komiksech dcerou Lokiho (tedy přesněji řečeno dcerou jedné z jeho předchozích inkarnací, aby to nebylo tak jednoduché), je vládkyní podsvětí, ale začne se roztahovat do dalších světů. Pomáhá Lokimu vyvolat Ragnarok, propůjčí mu své síly z podsvětí k útoku na Asgard. Je také spojena s Valkýrami, které by se podle předchozí nepotvrzené zprávy také měly ve filmu objevit.

A protože jsme v říši bohapustých spekulací, které na 90% procent nakonec nebudou mít s vlastním filmem nic společného, pojďte se podívat ještě na animovaný film Hulk vs. Thor. Ten má jen pramálo společného s událostmi Ragnaroku, ALE: Film napsali Craig Kyle a Christopher Yost, pánové, kteří píší scénář k Thor: Ragnarok. Ve filmu vystupují Thor, Loki, Hulk, Lady Sif, Hela a vlastně i Enchentress. Loki rozdělí Hulka a Bruce Bannera na dvě samostatné entity, což je něco, co by hrozně rád na plátně viděl Mark Ruffalo, Hulkův představitel. Loki v příběhu ovládne Hulka, aby mohl zaútočit na Thora. Následně nad ním ale ztratí kontrolu, Banner umírá a Hulk bezuzdně ničí všechno kolem sebe. Jediný způsob, jak ovládnout Hulka, je prostřednictvím Bannera, a tak bratři ještě jednou musí spojit síly (jejich společné scény jsou mimochodem to nejlepší, co Thorovy příběhy filmovému světu Marvelu daly) a vydávají se za Helou do podsvětí, aby přesvědčili Bannerovu duši k návratu mezi živé.

Ale jak říkám, tohle už je opravdu jen bohapusté spekulování pro ukrácení dlouhé chvíle. V komentářích dejte vědět, kterou ženskou záporačku z Thorových komiksů byste rádi viděli na plátně. Česká premiéra Thor: Ragnarok je naplánována na 2.11. 2017.

Zdroj: Lainey Gossip

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest