Wonder Woman: Thor ve světě Supermana

Wonder Woman: Thor ve světě Supermana | Fandíme filmu
Gal Gadot se pustí do křížku s řeckými bohy a další světová válka bude na spadnutí. Zahraje si její maminku Nicole Kidman?

S blížícím se začátkem natáčení prosakují další a další detaily o chystané Wonder Woman. Když to hodně zjednodušíme, mohli bychom o ní říct, že je takovým Thorem filmového DC Universe. Diana (Gal Gadot) pochází z bájného světa Amazonek, je to mocná válečnice v brnění a podobně jako Thor čerpá z norské mytologie, čerpá Wonder Woman z té řecké. Jedním ze záporáků filmu bude bůh války Áres a měli bychom se podívat na Olymp.

Děj je podle nejnovějších informací zasazený z větší části do moderní doby, pouze menší část (úvod nebo flashback) se odehraje během první světové války. Film chronologicky předchází snímku Batman v Superman, ve kterém se s mocnou princeznou Amazonek potkáme poprvé. Objevila se také řada bližích podrobností o ději, které zatím nejsou nijak oficiálně potvrzené, ale i tak je lze považovat za docela výrazné spoilery, takže následující odstavec čtěte už pouze na vlastní riziko. Pro všechny čtenáře bez rozdílu dodáváme ještě to, že filmaři vyjednávají s Nicole Kidman, kterou by chtěli obsadit do role vysoce postavené Amazonky, pravděpodobně tedy do role samotné královny Amazonek, Hyppolyty, Dianiny matky.

A teď už slíbené podrobnosti o ději:

Áres se od nepaměti snažil stát vládcem Olympu. Svou sílu čerpá z lidského válčení, a tak rozdmýchává konflikty, kde se dá. Diana už jej jednou porazila během první světové války. V současnosti se ale Áres vrací a snaží se rozpoutat třetí světovou válku. Pokud se mu to podaří, bude mít dost síly na to, aby dokázal ovládnout mocný amazonský meč, se kterým v ruce už jej nikdo z ostatních bohů na Olympu nedokáže zastavit.

Áres však bude jako manipulátor pouze tahat za nitky z povzdálí. Rozpoutat třetí světovou za něj má jeho věrná služebnice, válečnice Circe, která se snaží proti sobě poštvat přední světové politiky. Podle starších zvěstí by si oba záporáky mohli zahrát Sean Bean a Eva Green, ale zatím to není oficiální. Circe v boji s Wonder Woman pomáhají zelená démonická monstra s rohy a křídly, na straně Diany stojí především pilot Steve Trevor (Chris Pine). Menší cameo by měl mít také Batman. Malá perlička na závěr: Ano, slavné neviditelné letadlo, kterým Wonder Woman léta v komiksech, by se ve filmu objevit mělo.

Wonder Woman je jednou z nejmocnějších postav DC Universe, s trochou nadsázky ji můžeme označit za Supermana v sukních. Pochází ze skrytého ostrova Amazonek, odkud přichází jako vyslanec na Zemi, kde bojuje proti bezpráví. Ve filmech má být Wonder Woman poloviční bohyně, dcera boha Dia.

Postavu na plátnech ztvární Gal Gadot a ještě před samostatným filmem postavu uvidíme v Batman v Superman: Dawn of Justice. Režíruje Patty Jenkins, hlavní mužskou roli ztvární Chris Pine. Česká premiéra Wonder Woman je naplánována na 22.6. 2017.

Zdroje: Joble, Heroic Hollywood, The Wrap

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest