Thor Ragnarok: Vrátí se Portman a Hopkins?

Thor Ragnarok: Vrátí se Portman a Hopkins? | Fandíme filmu
Uvidíme znovu Jane a Odina? A také: Kolik by měl třetí Thor stát a co by ve filmu rád viděl Mark Ruffalo, představitel Hulka.

Už delší dobu víme, že Australané s Marvelem vyjednávali o tom, aby třetího Thora natáčel u nich na prosluněném Gold Coast. A nakonec se všichni zúčastnění skutečně domluvili. Thor: Ragnarok se bude točit na východním pobřeží Austrálie, pravděpodobně v nových ateliérech studia Village Roadshow. Co Marvel na jižní polokouli táhlo?

Výhodný kurz australského dolaru, dobrá zkušenost, kterou má Disney s Austrálií po natáčení Pirátů z Karibiku 5 a pobídky od vlády. Přesné číslo neznáme, nicméně víme, že Prometheus 2 (který se také bude natáčet v Austrálii) a Thor 3 si mezi sebe rozdělí pobídky ve výši 34 milionů dolarů od státu a k tomu Marvel jako bonus dostane ještě další cca 2 miliony od místní samosprávy.

Od věci není ani to, že Chris Hemsworth (Thorův představitel) v Austrálii bydlí. Místní Gold Coast Bulletin dále tvrdí, že by celý film mohl stát „více než 216 milionů amerických dolarů“, což by snímek řadilo mezi vůbec nejdražší marvelovky. Thor 2 stál 170 milionů, Avengers 2 250 milionů. Thor by měl být navíc pouze prvním z mnoha filmů, které Marvel na jižní polokouli natočí, přičemž už dříve se šuškalo, že by se na Gold Coast mohla točit také Captain Marvel. Podle jedné verze se má Thor 3 začít natáčet už v lednu, podle druhé v lednu začnou teprve přípravy a vlastní natáčení se rozběhne v červnu.

A to není všechno, co Gold Coast Bulletin tvrdí. Podle magazínu budou ve filmu hrát Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Natalie Portman a Anthony Hopkins. Samozřejmě je možné, že jde ze strany GCB pouze o předpoklady vycházející z obsazení dosavadních filmů. Nicméně pokud je informace magazínu čerstvá, jednalo by se o dosud vůbec první potvrzení toho, že ve třetím Thorovi uvidíme Odina (Hopkins) a Jane (Portman)!

Obsazení Marka Ruffala (Hulk) je potvrzené už delší dobu a nedávno na něj herec byl poprvé tázán v médiích. Když se jej reportéři zeptali, co od něj ve filmu můžeme čekat, tak zavtipkoval, že bude hrát Bruce Bannera, doktora, který se občas mění ve velké zlé zelené monstrum. Pak ale dodal, že doufá, že bude moci dále zkoumat obě dvě stránky svojí postavy. Obzvlášť ho zajímá samotný vztah mezi Hulkem a Bannerem. Dokonce by rád viděl oba dva na plátně dohromady.

Což je docela divoká představa. Můžeme si ji představovat jako nějakou abstraktní či snovou scénu, která názorně ukáže, jak se to v Bannerovi všechno pere. Anebo by Ruffalo jako správný fanboy chtěl vidět skutečné rozdělení Bruce a Hulka na dvě samostatné osoby? V komiksech už se to v minulosti stalo a daleký vesmír je plný nejrůznějších moderních technologií, které by něčeho takového mohly být schopny...

A na závěr ještě jeden zcela nepotvrzený drb: Moderátor podcastu Meet the Movie Press od známých v Marvelu zaslechl, že se Banner za Thorem vypravil cíleně, aby jej jeho mocný přítel odklidil někam, kde nebude moct ublížit nikomu ze svých blízkých. Taková varianta nezní úplně šíleně, ale zatím ji opravdu berte jen jako zajímavý klep, který padl jen tak mezi řečí a nikdo si jím nebyl dost jistý na to, aby o něm vydal plnohodnotný článek.

Thor: Ragnarok je pokračováním Thora: Temného světa a Avengers: Age of Ultron. Odinův syn (Chris Hemsworth) se vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky, které mu zasely do hlavy vize Scarlet Witch. Na trůnu nachází Lokiho (Tom Hiddleston) převtěleného v jeho otce a pomalu se ve světě polobohů schyluje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se vrací také Jamie Alexander. Scénář napsali Craig Kyle a Christopher Yost. Režírovat má Taika Waititi. Datum české premiéry je stanoveno na 2.11. 2017. 

Zdroje: Deadline, Huffington Post, Gold Coast Bulletin I, II, Meet the Movie Press

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest