Thor 3 si vybral režiséra

Thor 3 si vybral režiséra | Fandíme filmu
Marvel jedná s další překvapivou režisérskou volbou. Jak studio svoje režiséry vybírá a kde by se měl Thor: Ragnarok natáčet?

Thor: Ragnarok si vyhlédl svého režiséra. Měl by se jím stát Taika Waititi, se kterým Marvel momentálně vyjednává o podmínkách spolupráce. Waititi je známý především díky seriálu Flight of The Conchords, popřípadě díky úspěšné festivalové hororové komedii Co děláme v temnotách. Je ale také docela možné, že se novozélandský režisér k Marvelu dostal z Disneyho, pro kterého napsal chystaný animák Moana. Oficiální zprávy přímo od Marvelu se dočkáme nejspíš ještě letos, zástupci studia během nedávné tiskovky přislíbili, že se do konce roku můžeme těšit hned na několik oznámení.

Vedle Waititiho Marvel nějakou dobu jednal také s Rubenem Fleischerem (Zombieland, Gangster Squad), Robem Lettermanem (Gulliverovy cesty, Monstra vs. Vetřelci) a Rawsonem Marshallem Thurberem (Vybíjená, Millerovi na Tripu). Zajímavé je, že Fleischer a Thurber už byli zvažováni jako režiséři Ant-Mana, filmu, který nakonec natočil Peyton Reed. Podle kandidátů by se mohlo zdát, že Marvel chce posílit Thorovu komediální stránku, avšak řadu předchozích filmů také točili primárně komediální tvůrci a v natáčení dramatických momentů to evidentně nijak nebránilo. 

Marvel nikdy nehledal režiséry v první hollywoodské lize a většinou se mu to vyplácelo. Poměrně uniformní audiovizuální stránku pomáhá připravit zkušený podpůrný tým, který studio režisérům dává k dispozici a hlavní cíle jednotlivých filmů jsou dopředu dané. Režisér tedy, podobně jako v televizních seriálech, slouží spíše jako někdo, kdo má primárně realizovat vizi producentů, kteří marvelovský svět mají rozplánovaný jako jeden dlouhý, vzájemně provázaný příběh. V nedávném rozhovoru ředitel studia Kevin Feige poznamenal, že režiséry se svými spolupracovníky vybírá tak, že se s nimi několikrát sejde, a pokud během tří až pěti schůzek dokáže režisér prokázat, že ví jak vizi Marvelu zajímavým způsobem rozšířit a doplnit, je práce jeho.

První i druhý Thor patří k hůře hodnoceným marvelovkám, takže ať už Waititi smlouvu skutečně podepíše nebo ne, bude mít režisér filmu nelehký úkol. Co o Ragnaroku zatím víme? Nemnoho. V závěru Avengers: Age of Ultron se Thor (Chris Hemsworth) vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky o osudu celého vesmíru, které jej začaly trápit po tom, co mu Scarlet Witch přivodila halucinogenní vize. Loki (Tom Hiddleston) stále sedí v Asgardu na trůně maskovaný jako Odin a jméno filmu odkazuje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se stoprocentně vrátí také Jamie Alexander jako lady Sif. Naopak Zachary Levi v nedávném rozhovoru uvedl, že stále ještě neví, jestli si ve filmu zopakuje roli Fandrala, jednoho z členů Thorovy družiny. Scénář napsali Craig Kyle a Christopher Yost.

Natáčení začne příští rok, ale definitivně zatím nevíme kde. Podle Filming In Georgia se Marvel vrátí do ateliérů v Atlantě, kde se letos natáčel Captain America: Občanská válka a začátkem příštího roku se tam budou točit Strážci Galaxie 2. Podle Gold Coast Bulletinu o produkci usiluje australský Oxenford, kde za přispění vlády vyrostly zbrusu nové ateliéry studia Village Roadshow. Krom nového ateliéru filmaře na jižní polokouli láká mimořádně přínosný kurz australského dolaru, Disney byl na Zlatém pobřeží už při natáčení pátých Pirátů z Karibiku velice spokojený s místními filmovými profesionály a roli může hrát i skutečnost, že Chris Hemsworth v Austrálii bydlí. A Waititi to má do země klokanů vlastně také „kousek“.

Česká premiéra Thora: Ragnarok je naplánována na 2.11. 2017.

Zdroje: Gold Coast Bulletin, Filming in Georgia, Slashfilm, The Wrap, THR, SHH, Den of Geek

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest