13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - Trailer

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - Trailer | Fandíme filmu
Michael Bay točí Transformers bez Transformers, alespoň se tak tváří jeho novinka v první upoutávce.

V posledních letech je vzorec jasný: Michael Bay natočí pro Paramount Transformers a studio mu na oplátku zafinancuje menší projekt. Posledně to byla černočerná komedie Pain and Gain, teď se Michael pustil do válečného dramatu podle skutečných událostí. 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi pojednává o incidentu z roku 2012, kdy na výročí 11. září zaútočili radikálové na americké základny v Benghází. Jak ukazují zveřejněné trailery, film bude pojednávat o jednotce, která se během útoku rozhodla navzdory značnému riziku zachraňovat svoje spoluobčany.

Upoutávky byly vypuštěny hned dvě, ale záběry jsou hodně podobné, sestřihy se liší jenom v přítomnosti či nepřítomnosti sprostých slov. Zatím z nich není zřejmé, nakolik se budou řešit politika a ideologie, patrné je pouze vlastenectví a respekt k práci vojenských sil, které jsou u Baye poměrně běžné. Atmosféra je hodně střízlivá, nepadají vtipy, skoro se zdá, že režisér zkusil tentokrát opravdu něco jiného. Na druhou stranu, na vojenskou ikonografii jsme u Michaela zvyklí, stejně jako na naoranžovělé barvy za dne a modrá světla a lense flary (odrazy světla v čočce kamery) v nočních scénách. Nechybí ani „bayovské“ výbuchy, které tak trochu připomínají ohňostroj. Při přimhouření očí tak předkládané záběry působí skoro jako nějaká pasáž z Transformers, ve které zrovna není žádný obří robot a vojáci pro jednou nevtipkují. Nic z toho ale samozřejmě nemusí být nijak špatně. Bay se do válečné vřavy ponořit umí, teď už jen zbývá počkat na to, jaké 13 hodin nabídne hrdiny a jejich útrapy.

V hlavních rolích hrají John Krasinski (The Office), Pablo Schreiber (Orange is the New Black), Max Martini (Pacific Rim), James Badge Dale (Iron Man 3, Světová válka Z) nebo David Constabile (Suits, Breaking Bad). Datum české premiéry je stanoveno na 4.2. 2016.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi - Trailery

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

15.01.2016 | USA, Malta, Maroko
Akční, Drama, Historický, Thriller, Válečný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest