Transformers 5: Podle Wahlberga se Bay vrátí

Transformers 5: Podle Wahlberga se Bay vrátí | Fandíme filmu
Scenáristický tým je kompletní a začal pracovat, připraví koncepty pro 13 potenciálních filmů.

Mark Wahlberg si zahrál hlavního hrdinu v Transformers 4 a vrátí se i v pátém filmu. Domnívá se, že tak učiní i režisér Michael Bay, který se dříve zapřísahal, že čtyřkou už opravdu končí. Jakmile Bay dotočí svůj válečný thriller 13 Hours, oba pánové se sejdou a uvidí se, co a jak dál. K možnému Bayovu návratu odkazují také zprávy o scenáristickém týmu, který společně chystá budoucnost celé ságy. Tým by měl ze všeho nejdřív dokončit právě scénář Transformers 5, aby byl projekt připravený k realizaci, jen co Bay bude mít 13 Hours za sebou.

Scenáristický kolektiv se nakonec skládá z celkem třinácti osob. Už z dřívějška víme, že skupinu povede Akiva Goldsman, a že jejími členy budou Robert Kirkman, Art Marcum, Matt Holloway, Zak Penn, Jeff Pinker, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Christina Hodson a Lindsey Beer. Nově se připojili ještě Ken Nolan (Černý jestřáb sestřelen), Geneva Robertson-Dworet (Hibernation - scénář, který se umístil na Black Listu, výročním seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů) a Steven S. DeKnight (seriály Daredevil, Spartacus).

Podle Goldsmana se tým snaží kopírovat televizní model, kdy jednotliví členové místnosti přinesou vlastní nápady a skupina je pak může dále tvarovat. Všech třináct scenáristů včetně šéfa dokonce musí za domácí úkol připravit námět nějakého transformerského filmu. Ve finále bude samozřejmě realizováno několik nejlepších nápadů, popřípadě budou elementy jednoho projektu použity k doplnění projektu druhého. Čistě na papíře se ale zkrátka chystá třináct různorodých konceptů, které by se hypoteticky mohly proměnit ve třináct transformerovských filmů.

Dál bude pokračovat hlavní dějová linie, tak jak jsme ji znali doposud, a vedle toho se chystá komplexní mytologie a komplexní svět s jasně danou fiktivní historií, ve kterém se bude odehrávat plejáda vzájemně provázaných filmů. Scenáristé zkoumají úplně všechny transformerské hračky, které kdy firma Hasbro vyrobila, všechny komiksy, animované seriály a další produkty, zkrátka cokoliv, z čeho lze čerpat inspiraci. Tým jede na plné obrátky od minulého týdne a jakmile jeho libovolný scénář projde schválením studia Paramount, společnosti Hasbro a jednotlivých producentů (Michael Bay, Steven Spielberg, Lorenzo di Bonaventura), můžou se nové příběhy z rozšířeného světa Transformers začít točit.

Zdroje: Deadline, Deadline II, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest