The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser

The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 16 obrázků
Nový film Davida Finchera se nám poprvé představuje. V hlavních rolích Daniel Craig a Rooney Mara.

David Fincher patří bez diskuze k nejlepším režisérům současnosti, o čemž nás přesvědčuje už dvacet let. Naposledy ohromil diváckou (a recenzentskou) obec svou výpovědí o generaci mladých nastupujících miliardářů The Social Network, jíž jen těsně vyfoukla na Oscarech hlavní sošky Králova řeč. V době ceremoniálu už však Fincher soustředil své myšlenky někam trochu jinam - ke své novince The Girl with the Dragon Tattoo. Bystřejší z vás jistě vydedukovali, že se jedná o adaptaci prvního dílu knižní trilogie (celosvětového bestselleru) Milénium z pera švédského spisovatele Steiga Larssona. Celá třídílná série už byla přitom v samotném Švédsku do filmu adaptována a dostala se i do české distribuce (Muži, kteří nenávidí ženy; Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hníza). Jednotlivé snímky přitom v Evropě sklidily poměrně značný úspěch, studio Sony se tedy rozhodlo, že práva na zfilmování odkoupí... a umožní první díl série adaptovat právě Fincherovi.

Příběh vypráví o novináři Mikaelu Blomkvistovi, který při své práci šlápne na kuří oko několika vlivným lidem a neprávem mu hrozí vězení. Průmyslník Henrik Vanger mu nabídne, aby vypátral jeho zmizelou vnučku a jako odměnu mu nabízí důkazy k jeho případu. Posléze se k němu přidává i introvertní, potetovaná a svérázná hackerka Lisbeth Salander a pomáhá mu s objasněním celé záhady. Toto netradiční duo nakonec v souvislosti s vyšetřovaným zmizením objevuje spletité množství podivných vražd, které jsou s celým klanem Vangerových spojeny. v Druhá linie sledujeme šokující příkoří, které na Lisbeth páchá její poručník, a drastický způsob, jakým se s ním vypořádá. V hlavních rolích se objeví Daniel Craig (Blomkvist), Rooney Mara (v The Social Netowrk si zahrála Zuckerbergovu zhrzenou přítelkyni, nyní si střihne roli Lisabeth) a Stellan Skarsgard (Martin Vanger, člen rodiny, který Blomkvista pověří vyšetřováním).

Je nutno zdůraznit, že Fincher se zasadil o několik důležitých tahů. Film se jednak bude odehrávat ve Švédsku, tudíž nečekejte žádné přenesení příběhu do amerických reálií, aby byl film pro zámořské diváky "přístupnější". Ve spolupráci se scenáristou Stevenem Zaillianem se pak režisér rozhodl lehce pozměnit postavy Blomkvista (údajně nemá být takový sukničkář) a Lisbeth (ta bude pro změnu více agresivní oproti předloze). Snad nejdůležitější zprávou je však fakt, že by nás měl čekat úplně jiný konec, než jaký známe z předlohy nebo její dva roky staré filmové adaptace (tam je podle některých údajně příliš klišovitý). Mělo by se přitom jednat o nekompromisní R-ko, jistě se tedy dočkáme ostřejších výrazů, krve a nahoty.

 

Našlapaný teaser

R-kový je přitom i dnešní pirátsky pořízený teaser (mělo by se přitom jednat o mezinárodní verzi, ta americká s ratingem PG-13 se oficiálně objeví příští týden), jenž nám umožňuje pokochat se první materiálem. Ukázka je ladně střižená na cover písně Immigrant Song od Led Zeppelin, který mají na svědomí Trent Reznor (bude skládat hudbu i pro film) a Karen O. Fincher každopádně ukazuje, že je v posledních letech na trailery mistr, neboť jak u Benjamina Buttona, tak u The Social Network s nimi dokázal bodovat na plné čáře... a dnešní případ není výjimkou. Palba od začátku do konce, jejíž závěrečná montáž je opravdovou libůstkou hodnou fajnšmekra. V galerii mj. najdete i první fotky Rooney Mara v kostýmu Lisbeth. Za naši redakci můžů, myslím, naplno prohlásit, že se setsakramensky těšíme, poněvadž teaser dává vzpomenout na Sedm nebo Zodiaca - Fincherovy starší detektivní kousky, které se řadí k vrcholům žánru.

 

The Girl with the Dragon Tattoo - Red band teaser trailer

 

Galerie: 17

The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu The Girl with the Dragon Tattoo: Premiérový teaser | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest