Paul Thomas Anderson představuje svou novinku na plakátu

Paul Thomas Anderson představuje svou novinku na plakátu | Fandíme filmu
V hlavních rolích Phillip Seymour Hoffman a Joaquin Phoenix. O čem Andersonův snímek bude?

Paul Thomas Anderson nám svými posledními celovečeráky dokázal, že je pan filmař. Podobně hutná koncentrace talentu se vidí málokdy, naposledy jsme se o tom mohli přesvědčit u jeho naftařského opusu Až na krev, kterému před čtyřmi lety na Oscarech těsně vypálili rybník bratři Coenové se svým thrillerem Tahle země není pro starý. PTA, jak se režisérovi také přezdívá, se od té doby stáhnul do ústraní a začal pomalu připravovat nový projekt. Ještě vloni na podzim nesl jméno The Master a měl sledovat vznik scientologie, do hlavních rolí pak byli obsazeni Philip Seymour Hoffman a Jeremy Renner. Právě druhý zmíněný však v září přinesl informaci, že projekt má velké finanční problémy, které tvůrčímu týmu brání v jeho dalším vývoji. Od té doby se zdálo, že se Andersonovy novinky snad vůbec nedočkáme, v dnešních dnech se však, zdá se, věci obrácí k lepšímu. Harvey Weinstein se totiž rozhodl koupit práva na distribuci projektu (zřejmě cítí další oscarové šance), což dalo Andersonovi nový vítr do plachet.

Na právě probíhajícím festivalu v Cannes se pak objevil i první teaser plakát k filmu. Místo názvu Master na něm sice stojí "Untitled Paul Thomas Anderson Project" (tedy zatím "nepojmenovaný projekt"), nicméně i tahle nenápadná mužská silueta jasně indikuje, že se kolem novinky PTA opravdu něco děje... a není toho málo. Natáčení by podle posledních zpráv mělo začít už příští měsíc, ovšem už bez Rennera, jenž byl přeobsazen Joaquinem Phoenixem (Hoffman přitom na palubě zůstává). Výčet zajímavých informací tím však nekončí, po přepisování scénáře se totiž výrazně změnila i příběhová linka. Hlavním hrdinou zatím nepojmenované Andersonovy novinky by měl být muž (Hoffman), který se "jako odpověď na hrůzy, jež zažil v druhé světové válce, snaží vytvořit systém víry, kterým se snaží spojit se všemi ztracenými dušemi". Těžko říct, co si pod tímto výrokem ze synopse blíže představit. Se začátkem natáčení se snad objeví více informací.

PTA už náboženská témata lehce nakousnul v Až na krev, a už v tomto snímku s knězem v podání Paula Dana (a samozřejmě ďábelským Danielem Day-Lewisem) přinesl dechberoucí filmové montáže. Nemáme tedy jediný důvod, proč se netěšit na jeho novinku, s jejímž uvedením se prozatím počítá na rok 2013.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest