Dark Shadows: Tim Burton a Johnny Depp poosmé spolu

Dark Shadows: Tim Burton a Johnny Depp poosmé spolu | Fandíme filmu
O čem jejich nový film bude?

Kdekomu může přijít, že Tim Burton točí své filmy pořád na jedno brdo – nechybí v nich Johnny Depp, režisérova manželka Helena Bonham Carter, lehký nádech mysteriózna, troška úchylnosti a hudba Dannyho Elfmana. Burton na nás příští rok na podzim nejprve vrhne animák Frankenweenie, kde budeme minimálně o první dva zmíněné atributy ochuzeni, populární režisér se nicméně už soustředí (respektive již v Anglii natáčí) i na svůj další, tentokrát čistě hraný projekt. Bude jím snímek Dark Shadows, celovečerní adaptace stejnojmenné hororové telenovely ze šedesátých let (její jiné ztvárnění z roku 1991 mj. i s Josephem Gordonem-Levittem proběhlo kdysi na českých televizích).

 Dark Shadows budou podobně jako jejich seriálový předchůdce sledovat především osudy Barnabáše Collinse, před dvě stě lety zakletého upíra, který se probouzí z hrobu ve dvacátém století. Vrací se přitom do svého (generačně značně obměněného) rozrostlého rodinného kruhu a nevěří svým očím, co z kdysi ukázkové rodiny po tolika letech zbylo. Kromě upírů a nějaké té čarodějnice bychom se v novém Burtonově filmu měli dočkat i zombíků, vklodlaků či jiných hororových prvků. Postarat by se o to měli scenáristé John August (spolupracoval s Burtonem už na Velké rybě, Karlíkovi nebo na Mrtvé nevěstě) a Seth Grahame-Smith (autor knižní úchylnosti Abraham Lincoln: Vampire Hunter).

 V hlavní roli se opět (ve spolupráci s Burtonem už poosmé) představí Johnny Depp, čarodějku, které zlomí Barnabáš srdce (právě ona ho pak zatrest zakleje v upíra) , ztvární Eva Green. V příběhové lince z 20. století se pak objeví další velká jména – Chloe Moretz (Barnabášova pravnučka), Michelle Pfeiffer (její macecha), Jackie Earle Haley (domovník rodinného sídla) a samozřejmě také Helena Bonham Carter (macešina psychiatrička). Vzhledem k tomu, že milý Tim adaptuje (za mořem téměř kultovní) telenovelu, můžeme jistě v celovečerním Dark Shadows očekávat poctu původnímu seriálu s kvantem zřejmě trochu ujetých dialogů na první pozici. Nemůžu si pomoct, ale už teď mi to celé přijde jako typická burtonovka, zaměnitelná za několik předchozích filmů tohoto tvůrce. A zřejmě vůbec nikoho nepřekvapí, že hudbu opět skládá Elfman (již čtrnáctá spolupráce obou tvůrců!).

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest