Star Wars: Síla se probouzí - Představení nových hrdinů

Star Wars: Síla se probouzí - Představení nových hrdinů | Fandíme filmu
Lukea, Hana, Leiu i Chewbaccu známe už léta. Seznamte se s novými hrdiny Hvězdných válek: Síla se probouzí.

Premiéra Star Wars: Síla se probouzí je ještě v nedohlednu a druhý teaser trailer nás utvrdil v tom, že to bude tvrdé a dlouhé čekání. Aspoň že se začíná nový příběh z předaleké galaxie jasněji vybarvovat. Pořád ještě neznáme všechny zákruty děje, zato už víme, jací noví klaďasové a záporáci nový příběh vedle původních hrdinů zabydlí.

Začneme dámami. Mladá Rey (Daisy Ridley) se živí jako sběračka šrotu na pouštní planetě, kterou jsme viděli v ukázkách. Nejedná se však o Tatooine, nýbrž o Jakku, kde havaroval jeden z Imperiálních křižníků. Trosek další vesmírné techniky jistě uvidíme dost. A stejně tak nového droida BB-8, který není digitálně vytvořený, ale skutečně se proháněl po place!

Vzpomínáte si z ukázek na pochromovaného Stormtroopra? Původně mělo jít o mužskou postavu, ale pod maskou se ukrývá vytáhlá Gwendoline Christie (Hra o trůny), jako kapitánka Phasma. Po pádu Impéria byl založen takzvaný První řád (First Order), do jehož služeb velitelka vstoupila. 

Lupita Nyong´o (12 let v řetězech) bude ve filmu vystupovat jako pirátka pod jménem Maz Kanata. Její skutečný půvab překryjí trikoví odborníci. Díky performance-capture půjde o CGI postavu s honosným sídlem, v němž hostí všemožnou galaktickou chásku, jako jsme tehdy viděli v Jabbově paláci. Na oficiální fotku zatím čekáme, nicméně na kratičký moment se Maz mihla spolu s princeznou Leiou v posledním teaseru, kde jí podává světelný meč.

John Boyega ztvární bývalého Stormtroopera Finna, který se ocitne na Jakku ve velkém nebezpečí a kde také potká Rey s robůtkem BB-8 a společně spojí síly. Takže zatímco některé postavy v dějinách ságy temné straně síly propadly, Finn se z jejích spárů zřejmě vyvlékne.

U postavy Oscara Isaaca jsem si po prvním teaseru pohrával s představou, že by se mohlo jednat o syna slavného Wedge Antillese, ale to je samozřejmě jen osobní spekulace. Jeho hrdina se jmenuje Poe Dameron a je nadaným stíhačem ve službách Rezistence, což je nové označení pro Rebely. Jeho nový úkol se točí kolem jisté princezny (že by Leia?). Je jen otázkou času, kdy se jeho osud protne s osudy Rey a Finna.

Kdo je vlastníkem nezvyklého typu rudého světelného meče už jistě víte. Je to Adam Driver  jakožto Kylo Ren. Drží ve svých rukou poškozenou helmu Dartha Vadera v poslední upoutávce právě on?

Kolem dalších nových tváří, kterými jsou Domhnall Gleeson, Max von Sydow a Andy Serkis, se nadále vedou spekulace. Gleeson by měl hrát člověka, který nestojí na straně Prvního řádu ani Rezistence. Von Sydow má být údajně napůl člověk a napůl stroj. Je to obchodník a bude obchodovat i s Rey. O Serkisově postavě se říká, že je citlivá k Síle a má se jmenovat Uber. 

  Zdroje: Vanity Fair, Screen Rant, Indiewire, Indie Revolver

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest