Star Wars: Epizoda VIII má datum premiéry

Star Wars: Epizoda VIII má datum premiéry | Fandíme filmu
Harrison Ford a Carrie Fisher se zranili, chystá se dvacítka knih provázaných s filmy a nový trailer.

Hvězdné války vždy tradičně vstupovaly do kin v květnu a Epizoda VII si odbude premiéru v prosinci kvůli průtahům během příprav. Epizoda VIII se vrátí do tradičního termínu a Disney teď oficiálně oznamuje, že ji uvidíme 26.5. 2017 (u nás tedy nejspíš o den dříve). Oficiální zpráva dále potvrzuje to, co už dávno víme, tedy že scénář píše Rian Johnson (Looper, Bratři Bloomovi, Breaking Bad), který snímek také zrežíruje. J.J. Abrams, jenž celou novou trilogii přivádí k životu, je se snímkem spojen jako výkonný producent.

Co se Epizody VII týče, od 16. do 19. dubna probíhá výstava Star Wars Celebration, během které producentka Kathleen Kennedy a režisér filmu J.J. Abrams mají celou akci zahájit „ve velkém stylu“. Obecně se tedy počítá, že 16.4. uvidíme nový trailer. A pokud si chcete zkrátit čekání na Star Wars: The Force Awakens ještě nějakým dalším způsobem, můžete se těšit na nové oficiální knihy ze světa Hvězdných válek. Jak jistě víte, celý dosavadní rozšířený vesmír byl škrtnut a vedle filmů a seriálů budou mezi kanonická díla patřit pouze nové příběhy, které vznikají už pod nadvládou Disneyho. Oficiálním důvodem je, že filmaři při natáčení nových Epizod a samostatných spin-offů nechtějí být nijak limitováni. Walt Disney ale samozřejmě také chce mít nad rozšířeným univerzem maximální kontrolu a vyždímat z něj maximum. Aktuálně se čeká rovnou na dvacet oficiálních knih, přičemž kromě různých příruček a převyprávění filmů z původní trilogie, budí největší pozornost romány, které se budou zabývat událostmi mezi Return of the Jedi a The Force Awakens.

Na závěr přidáváme bohužel dvě smutné zprávy. Carrie Fisher a Harrison Ford byli oba v posledních dnech účastníky nehod. Fisher za jízdy upadlo kolo u auta, nic se však nestalo jí ani nikomu dalšímu. Daleko horší katastrofu přežil Harrison Ford, který havaroval s malým letadlem, které sám pilotoval. Chvíli po vzletu se letadlu porouchal motor, načež herec navedl stroj nad nedaleké golfové hřiště a pokusil se o nouzové přistání. Při dopadu se mu podařilo vzdálit od vraku po svých, nicméně byl hospitalizován se středně těžkými zraněními. Podle dodatečných informací by se měl herec postupně plně zotavit.  

Zdroje: Star Wars Underworld, Collider, Star Wars 7 News, EW, The Mail

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest