Spider-Man: Marvel a Sony oficiálně spojují síly

Spider-Man: Marvel a Sony oficiálně spojují síly | Fandíme filmu
To o čem se dlouho šuškalo, je teď potvrzené. Spider-Man se stal součástí Marvel Cinematic Universe.

Od loňského října víme o tom, že Marvel a Sony jednali o možnosti navázání spolupráce v rámci komiksových filmů. Uniklé e-maily později odhalily, že úvodní diskuse nikam nevedly, avšak v Sony jednoduše nikdo nevěděl, co si se značkou dál počít, a tak se obě studia v lednu opět vrátila k jednacímu stolu. Zhruba měsíc starou zprávu o tom, že k dohodě nakonec došlo, Sony tehdy ještě popíralo (a Marvel nekomentoval), teď jsme se ale dočkali oficiálního tiskového prohlášení, které spolupráci potvrzuje a dále přibližuje prvotní detaily.

V rámci nové dohody se Spider-Man stane součástí Marvel Cinematic Universe. Spider-Man se tedy může objevovat v ostatních filmech od Marvelu a stejně tak se jednotliví marvelovští hrdinové mohou zastavit ve Spider-Manových samostatných filmech. Samostatné filmy se Spider-Manem bude dál distribuovat a financovat Sony, které si zároveň ponechá nad značkou kreativní kontrolu. Dosavadní producenti Avi Arad a Matt Tolmach se z pozice producentů přesunou do úlohy výkonných producentů (= dostanou zaplaceno a nebudou do filmů příliš mluvit). Novými producenty se stávají Amy Pascal, dosavadní šéfka Sony, která během roku z čela studia odejde, aby vedla menší dceřinou společnost, a Kevin Feige, šéf Marvelu, který společně se svým úzkým tvůrčím týmem řídí celý filmový Marvel Universe.

Společně má dvojice nastavit „nový kreativní směr“ a dle Feigeho slov by měla účast Marvelu zajistit „kreativní kontinuitu a autenticitu, kterou fanoušci od Marvel Cinematic Universe vyžadují“. Další podrobnosti budeme postupně doplňovat v samostatných článcích.

Zdroje: Marvel, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest