Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět!

Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co dělá talentovaný sci-fi režisér ve volném čase? Vytváří grafické návrhy k smyšlenému pokračování Vetřelce. AKTUALIZOVÁNO o další obrázky.

AKTUALIZACE: Do galerie jsme přidali dva další obrázky, s vetřelčím vejcem a desátníkem Hicksem. U jednoho z artworků Blomkamp uvádí, že se k práci možná přeci jen vrátí, protože vetřelecký svět miluje. Režisér navíc odhalil, že pro něj artworky připravovali přinejmenším dva různí výtvarníci. Což je asi nejvíc zarážející informace. Opravdu by se (minimálně) tři různí lidé podíleli na projektu, jehož výsledkem má být pouze výzdoba režisérových šuplíků?

Původní text: Vetřelec není na pořadu dne. Studio Fox chystá společně s Ridleym Scottem na dobu neurčitou Promethea 2, pokračování snímku, který se odehrává ještě před událostmi úplně prvního Vetřelce z roku 1979. Přesto mnoho fanoušků považuje původní sérii vetřeleckých filmů za nedokončenou a v podobném duchu o ní mluví i Sigourney Weaver, představitelka hlavní role. Naposledy se nechala slyšet, že by sáze chtěla dopřát důstojné zakončení a dokonce i prý ví, jak by se to dalo udělat. Nějakou dobu před tím zase prohlásila, že sice pro natočení pátého Vetřelce nic aktivně nedělá, avšak zná několik mladých filmařů, kterým by se nebála pětku svěřit. Možná je jen shoda okolností, že několik měsíců před svým prohlášením dokončila natáčení snímku Chappie režiséra Neilla Blomkampa...

Blomkamp začínal jako tvůrce vizuálních efektů, ale proslavil se jako režisér sci-fi filmů District 9 a Elysium. Teď z ničeho nic na svém Instagramu zveřejnil několik skic nikdy nerealizovaného filmu. Neill obrázky označuje jako „duchovní výlet do světa Ridleyho Scotta“ a dodal, že ve svém projektu nadále nepokračuje. Na Twitteru (účet však není oficiálně ověřený) následně ještě doplnil, že se jednalo o jeho soukromou tvorbu, o které studio nevědělo. A protože se režisér chystá „věnovat něčemu jinému“, rozhodl se o obrázky podělit.

K jakému účelu měly obrázky sloužit? Dal se snad Blomkamp do řeči s Weaver a přišli společně na nějaký nápad, který chtěl režisér přednést studiu? Připravoval Blomkamp podklady pro nějaký komiks či počítačovou hru? Nebo šlo opravdu o čistě osobní potěšení, o které se režisér podělil se svými fanoušky? Tak či tak je škoda, že Blomkampův Vetřelec zřejmě nikdy nevznikne, protože režisérovy vizuální nápady vypadají (jako vždy) skvěle. V galerii můžete vidět známé plavidlo Space Jockeyů obložené lidským lešením a zřejmě podrobené výzkumu, sídlo společnosti Weyland Yutani v umělém biodómu, vetřelčí královnu, Ellen Ripley v letecké kombinéze Space Jockeyů, Ellen Ripley tváří tvář jakémusi tvorovi a dokonce Ellen Ripley v doprovodu desátníka Hickse, který přežil události Vetřelců, ale zemřel ještě před začátkem Vetřelce 3. Sbírku fotografií doplňuje busta Vetřelce z Neillova stolu (s ostatními výtvarnými návrhy zřejmě nesouvisí) a režisérova společná fotka se Sigourney Weaver.

Zdroje: Neill Blomkamp, NB II, NB III

Galerie: 11

Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu Vetřelec 5 od Neilla Blomkampa? To chceme vidět! | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest