Black Panther našel svého představitele

Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
První černošský superhrdina se představuje. V kolika jej uvidíme filmech, první artwork, potenciální režisér a vůbec všechno, co zatím o filmu víme.

Black Panther je vůbec prvním mainstreamovým černošským superhrdinou, kterého, tak jako většinu nejpopulárnějších postav od Marvelu, vymysleli v roce 1966 Stan Lee a Jack Kirby. O celovečerním filmu mluví zástupci z Marvel Studios už dlouhá léta a v úterý bylo definitivně potvrzeno, že 3.11. 2017 skutečně bude mít premiéru snímek nazvaný jednoduše Black Panther. Do hlavní role byl obsazen Chadwick Boseman, o kterém se mluvilo jako o nejpravděpodobnějším kandidátovi už před rokem a půl. Dvaatřicetiletý Boseman na sebe výrazně upozornil loňským sportovním dramatem 42, následně dalším sportovním dramatem, Draft Day, a životopisem Jamese Browna, Get Up On.

S Marvelem podepsal smlouvu na pět filmů a poprvé jej uvidíme už v Captain America: Civil War. Pětiletý kontrakt budí lehké otázky. Pokud by se totiž Black Panther objevil v Avengers: Infinity War I i v Avengers: Infinity War II, měl by Boseman následně povinnost natočit už jenom jeden další film. Ustupuje snad Marvel po skončení třetí fáze filmového Marvel Universe od dlouhodobých plánů, kterými je studio pověstné?

V komiksech je Black Panther vládce Wakandy, fiktivní africké země (bohaté na nerostné suroviny), který se za pomoci zázračné rostliny stane superhrdinou. Tento zvláštní druh flory mu jednoduše zlepší jeho fyzické vlastnosti (podobné účinky mělo sérum supervojáka na Captaina Ameriku) a on se může vesele vrhnout do potírání zločinu. Ve filmovém světě na Black Panthera poprvé odkazuje Iron Man 2, když je Wakanda zobrazena na mapě S.H.I.E.L.D.u. Budoucnost hrdiny by ale měla být podstatně barvitější.

Black Panther a Wakanda patří podle Kevina Feigeho (ředitel Marvelu), k tomu nejzajímavějšímu, co komiksy nabízejí. Black Panther má být na plátnech „něco jako princ“ a mohl by se stát „něčím jako králem“, ale chystaný film bude především o tom, jak se izolovaná africká země popasuje se zbytkem světa. Možná okolí naváže s Wakandou dobré vztahy a možná také ne. Dále bylo také nepřímo potvrzeno, že Andy Serkis hraje Ulyssea Klawa, Pantherova ústředního nepřítele. Vidět jsme jej poprvé mohli v traileru na Avengers: Age of Ultron. Ve filmu bude zřejmě pomáhat hlavnímu záporákovi, robotovi Ultronovi, který usiluje o wakandské suroviny (konkrétně o vzácný kov Vibranium, ze kterého je ukutý i štít Captaina Ameriky).

Chadwick Boseman o Black Pantherovi v minulosti prohlašoval, že jej bude hrát jedině tehdy, pokud se bude jednat o zajímavou, prokreslenou postavu. O nějakého maskovaného panáka se superschopnostmi neměl zájem. Smlouvu podepsal, tak se snad můžeme těšit na komplikovaného hrdinu z masa a kostí. Momentálně už herec o filmu trousí nadšené zdvořilostní fráze. V galerii si můžete prohlédnout, jak se na tiskové konferenci Marvelu vítal s Kapitánem Amerikou a Tonym Starkem. V galerii nechybí také oficiální návrh Pantherova kostýmu a logo filmu.

Premiéra snímku Black Panther je sice až za tři roky, ale už teď studio pilně hledá nějakého tvůrce, který by se látky chopil. Kevin Feige sice jednoznačně řekl, že film natočí ten nejvhodnější kandidát a Marvel nebude upřednostňovat černošského režiséra jen proto, že jde o příběh o černošském hrdinovi. Na druhou stranu Feige připustil, že má naplánovanou schůzku s Reginaldem Hudlinem. Od toho jste mohli vidět Bumerang s Eddiem Murphym nebo Sloužit Sáře s Matthewem Perrym, většinou se ale živí jako televizní režisér, popřípadě jako scenárista a producent. S Black Pantherem má Hudlin řadu zkušeností. Nejen, že spolupracoval na animované mini sérii, ale především čtyři roky psal Pantherovy komiksy. Co vy na to? Dali byste „Reggiemu“, jak mu Kevin Feige familiérně říká, šanci?  

Zdroje: Collider, Deadline, Robert Downey Jr., Marvel

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 9

Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu Black Panther našel svého představitele | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest