Nespoutaný Django může mít čtyřhodinovou verzi

Nespoutaný Django může mít čtyřhodinovou verzi | Fandíme filmu
Tarantino plánuje prodloužit svůj poslední film. A realizace Hateful Eight stále není definitivně vyloučená.

Quentin Tarantino v Cannes uvádí retrospektivní projekci Pulp Fiction: Historek z podsvětí, které před dvaceti lety na festivalu získaly Zlatou palmu. U té příležitosti uspořádal tiskovou konferenci, při které mluvil o své lásce k mizejícímu filmovému pásu nebo o tom, proč všechny jeho filmy mají písničkový soundtrack (Quentin žádnému skladateli nedůvěřuje natolik, aby jej nechal ke svému filmu komponovat původní hudbu). Řeč přišla ale také na budoucí projekty.

Jedním z nich by mohla být čtyřhodinová verze Nespoutaného Djanga. Už v době uvedení se mluvilo o tom, jak hodně Tarantino musel stříhat a některé recenze filmu dokonce vyčítaly, že řadě momentů chybí potřebná doba zrání. Objevily se dokonce i zvěsti o tom, že studio The Weinstein Company navrhovalo, aby Quentin snímek rozpůlil, podobně jako Kill Billa. Teď režisér prozradil, že má k dispozici zhruba 90 doposud neviděných minut a rád by připravil nový sestřih. Je mu však jasné, že čtyřhodinový film publikum jen špatně tráví, a proto chce Djanga rozřezat na čtyřdílnou minisérii a vysílat jej na kabelové televizi. Což vzhledem k epizodické struktuře, jakou film má, není vůbec špatný nápad. Otázkou zůstává, jestli se Tarantino k projektu nakonec dopracuje. O ultimátním sestřihu dvoudílného Kill Billa už mluví léta a zatím skutek utek.

Úplně mrtvá pořád také není The Hateful Eight. Po tom, co scénář konverzačního westernu unikl na internet, se uražený Tarantino zařekl, že projekt nedokončí, avšak vášně opadly a Quentin už zase nad Nenávistivou osmičkou uvažuje. Momentálně chystá novou verzi scénáře, kterou podle vlastních slov možná vydá v knižní podobě, možná ji zpracuje jako divadelní hru (koverzační charakter a pouhé dvě lokace k tomu vybízejí) a možná se nakonec pustí do filmování. Podle Filmstage by se dokonce mohlo natáčet už příští rok v zimě. Tarantino nedokončenou verzi scénáře podrobil veřejnému čtení a při té příležitosti se dvanácti rolí scénáře zhostili Samuel L. Jackson, James Parks (vedlejší role v řadě předchozích Tarantinových filmů), Kurt Russell, Amber Tamblyn (Charlieho dcera v seriálu Dva a půl chlapa), Walton Goggins (seriály Shield, Justified), Denis Ménochet (Hanebný pancharti), Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern (Nebraska), Dana Gourrier (Nespoutaný Django, Temný případ), Zoë Bell (Auto zabiják) a James Remar (Dexter). Co vy na to? Dokázali byste si s takovým obsazením představit i případný film?

Zdroje: USA Today, Collider, The Film Stage

Osm hrozných

07.12.2015 | USA
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní, Western
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest