Hateful Eight: Tarantino naštvaně zrušil svůj příští film

Hateful Eight: Tarantino naštvaně zrušil svůj příští film | Fandíme filmu
Co kdo Quentinovi provedl? A je to se zrušením filmu skutečně tak horké?

Tarantino chtěl po Djangovi natočit další western, jenže kak to tak vypadá, western The Hateful Eight příštím projektem Quentina Tarantina nebude. Internetem před pár dny proletěla zpráva, že je slavný režisér vzteky bez sebe. Důvodem měla být skutečnost, že se na internetu objevily detaily jeho nedávno dokončeného scénáře. Tarantino podle svých slov dal scénář pouze šesti lidem (mimojiné protagonistům hlavních rolí, mezi kterými měli být Tim Roth a Michael Maddsen, a jejich agentům). V reakci na vzniklou aféru rezolutně prohlásil, že film točit nebude. Brzy na to bulvární server Gawker na svých stránkách dokonce uveřejnil linky na stažení celého scénáře. Režisér se krátce na to rozhodl server žalovat, a před pár dny tak prostřednictvím svých právníků učinil.

Není to poprvé, co se Gawker dostal do sporů kvůli citlivým materiálům. V minulosti již na něj bylo podáno několik žalob, například ve věci erotického videa Hulka Hogana s Rebeccou Gayheart, nebo kvůli zveřejnění části knihy Lenny Dunham. Tehdy se server rozhodl ustoupit, tentokrát však podle režisérových právníků nereagoval na opakované žádosti o smazání odkazů ke stáhnutí scénáře. V žalobě je uveden také server, na kterém byl scénář uložen, ten však za obsah souborů neodpovídá. V současné době se scénář na serveru nenachází, ale zdá se, že je příliš pozdě - Tarantino žaluje Gawker o jeden milion dolarů. Server se hájí tím, že nešlo o únik, protože režisér poskytl scénář dobrovolně, a chtěl z údajného úniku udělat příběh.

The Hateful Eight měla být dalším Tarantinovým westernem, který sleduje dva lovce odměn, kteří přepravují vězně a společně s několika dalšími postavami se ukryjí před sněhovou vánicí na stísněné místo, kde stráví prakticky celý zbytek děje. Scénář se podle některých hodí spíš pro divadelní prkna než pro film, protože sledujeme pět kapitol, během kterých se primárně vykládají historky a následně se dál zapřádá hovor.

AKTUALIZACE NA ZÁVĚR: Jeff Sneider ze serveru The Wrap zaslechl zvěsti o tom, že si Tarantino nechal celou záležitost projít hlavou a možná scénář nakonec přepíše a natočí jej. Sneider dále naznačuje, že jedním z protagonistů filmu měl být Tarantinův dvorní herec, Samuel L. Jackson. Tak uvidíme, třeba ukecaný film přeci jen uvidíme.

Zdroje: THR, Jeff Sneider I, Jeff Sneider II, Jeff Sneider III, Jeff Sneider IV

Osm hrozných

07.12.2015 | USA
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní, Western
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest