Quentin Tarantino točí western

Quentin Tarantino točí western | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Klasika s Francem Nerem, Hanebný panchart Christoph Waltz a kolty proklatě nízko u pasu.

Quentin Tarantino v posledních letech především parazituje na klasických filmových žánrech a snaží se je přetvořit k obrazu svému. V Autu zabiják se nám snažil podat svou poctu grindhousu, v Hanebných panchartech pak nejednou odkazoval na prvky spaghetti westernů... a teď si jeden western rovnou natočí. Nutno přitom dodat, že s posledním celovečerákem pana QT bude mít přitom nemálo společného.

Christoph Waltz nespoutaný

Tarantinova novinka ponese jméno Django Unchained (již z názvu se dá vypozorovat odkaz na klasiku Django s Francem Nerem) a měla by pojednávat o texaském otrokovi, jenž se za pomoci jistého lovce lidí snaží najít a vysvobodit svou taktéž zotročenou manželku. Quentin se přitom bude podle svých slov snažit o to, aby Django Unchained podal fenomén otroctví podobným způsobem, jako Hanebný pancharti nacistické Německo. Populární tvůrce zkrátka na tento jev bude nahlížet tak nějak po svém.

U obsazení je zatím známo jediné jméno – onoho zabijáka (a zároveň pomocníka hlavního hrdiny) si střihne Christoph Waltz, uvidíme jej tedy v roli ne nepodobné té z Panchartů. Tarantino též proklamuje, že se samozřejmě chce v některých ohledech inspirovat od svého oblíbence Sergia Leoneho (dá se předpokládat i nějaká ta recyklace hudby Ennia Morriconeho, podobně jako v případě Quentinova posledního počinu), přičemž určitě nebude nouze o sáhodlouhé dialogy proložené několika stylovými akčními scénami.

Projekt se nyní nachází ve fázi, kdy má Tarantino hotový scénář (jak vidno z obrázku, který uveřejnil na svém twitteru, viz. níže) a čeká, co mu na celou věc řeknou bratři Weinsteinové. Dá se však očekávat, že po velkém úspěchu Panchartů mu studio film odklepne, pokud se navíc spokojí s podobným rozpočtem jako v minulém případě (70 milionů), bude si moci co nevidět celý projekt doobsadit, aby mohl začít natáčet co nejdříve. Při jeho rychlosti výroby bychom se přitom vůbec nedivili, kdyby Django Unchained uvedl už někdy na konci léta příštího roku.

Galerie: 2

Quentin Tarantino točí western | Fandíme filmu Quentin Tarantino točí western | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest