City on Fire: Velkolepý kriminální epos čeká zfilmování

City on Fire: Velkolepý kriminální epos čeká zfilmování | Fandíme filmu
Focus Features
Sága rozmachem přirovnávaná ke Kmotrovi, ale i Homérovi rozpoutá v kinech válku mafií.

Spisovatel Don Winslow je pro filmaře častou inspirací. Zfilmování už se dočkaly jeho knížky Bobby Z a Divoši, v přípravě jsou Jednotka (The Force), Crime 101, The Border, A Cool Breeze on the Underground a City on Fire.

City on Fire (Město v ohni) je prvním dílem kriminální románové trilogie, jež je přirovnávána k Homérovým antickým eposům v kombinaci s Kmotrem. Zkrátka jde o velkolepou tragickou ságu, příběh ambicí, zrady, pádu a touhy po vykoupení. Scénář filmové verze píše Justin Kuritzkes, jenž napsal letošní hit Rivalové. Ústředního protagonistu ztvární Austin Butler, jenž má za sebou oscarovou nominaci za Elvise, zahrál si ve druhé Duně, v seriálových Vládcích nebes případně bude k vidění v chystané novince Motorkáři. Butler je jedním z producentů City on Fire. Režiséra studio Sony ještě hledá.

Sága začíná v 80. letech minulého století v Nové Anglii, kde italská a irská mafie žijí v křehkém příměří. Během jedné společenské události dojde ke zdánlivě malichernému incidentu, když přítelkyně klíčového člena klanu Moretti obviní jednoho z irských Murphyů z nevhodného chování. Obvinění postupně přeroste v otevřenou válku celého místního podsvětí. Protagonistou je řadový kriminálníček Danny Ryan (Butler), který dlouho touží po poctivějším, méně násilném životě. Válka gangů jej však vtáhne do světa zločinu daleko hlouběji. Aby ochránil všechny své bližní, musí se stát nelítostným vůdcem. Najednou proti němu stoji mafie, místní policie, FBI a prostě všichni. Buď se mu podaří vybudovat kriminální impérium, nebo při své snaze o získání absolutní kontroly položí život.

Titulní foto je ilustrační, Austin Butler v Motorkářích

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest