77 Blackout: Tom Hardy a Mahershala Ali jako loupeživí poldové

77 Blackout: Tom Hardy a Mahershala Ali jako loupeživí poldové | Fandíme filmu
Searchlight Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Po výpadku proudu New York upadá do chaosu a poldové se chtějí obohatit na úkor mafie.

Drsný kriminální thriller od výrazného režiséra a Tom Hardy s Mahershalou Alim v hlavních rolích? To už na první pohled zní lákavě. Novinka 77 Blackout se odehrává na pozadí skutečných událostí z amerického New Yorku, kdy roku 1977 došlo 13. července k plus minus celonočnímu výpadku proudu na většině území města. To vyústilo v rabování, vandalismus a žhářství. Došlo ke čtyřem úmrtím, více než pěti stovkám zranění a škodám na majetku dosahujícím 300 milionů dolarů. (To by po započítání inflace bylo v dnešních penězích zhruba 2,8 miliardy dolarů). Více než 1600 budov bylo zničeno nebo vyrabováno, více než 4500 lidí zadrženo.

Právě do téhle vřavy je situován příběh filmu 77 Blackout. V něm se skupina pěti policajtů rozhodla, že během jediné noci vykradou úkryty tří kriminálních organizací: hongkongské triády, italské mafie a harlemských gangsterů. V noci, na kterou je loupež naplánovaná, zachvátí město výpadek proudu a zmatek. Pětice policistů se musí zorientovat v nastalém chaosu. Po letech, kdy byli všichni přepracovaní a finančně nedocenění, si každý z nich musí sám v sobě ujasnit, co jim vlastní morální kompas během komplikované noci nakáže dělat.

Hardyho a Aliho asi většina z vás dobře zná. Hardyho si můžete pamatovat ze snímků jako Venom, Šílený Max, Dunkerk, Temný rytíř povstal nebo Počátek. Ali je divákům známý z Domku z karet, Temného případu nebo animovaných filmů se Spider-Manem. Za Zelenou knihu a Moonlight získal dva herecké Oscary. Režíruje Cary Joji Fukunaga, jenž má za sebou snímky Sin Nombre, Bestie bez vlasti nebo Není čas zemřít, popřípadě seriály Temný případ, Maniak nebo Vládcové nebes. Fukunaga také upravil scénář, jehož původní verzi napsal Frank John Hughes. Produkuje Charles Roven (Oppenheimer). Zatím nevíme, kdy se můžeme snímku dočkat.

Titulní foto je ilustrační, Tom Hardy ve filmu Špinavý prachy

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

77 Blackout: Tom Hardy a Mahershala Ali jako loupeživí poldové | Fandíme filmu 77 Blackout: Tom Hardy a Mahershala Ali jako loupeživí poldové | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest